Problem z Windows Aero i Radeon HD2600 pro.
Witam ! Mam problem z Windows Aero, otóż zainstalowalem system Windows Vista Ultimate i gdy po instalacji probuje wlaczyc Windows Aero to monitor po chwili gaśnie i wylacza nic wiecej nie da sie zrobic. Reset Komputer'a nic nie daje.
KARTA GRAFICZNA
HDRADEON 2600 pro geCube
PŁYTA GŁÓWNA
ASUS K8N-E
PROCESOR
AMD ATHLON 3000+ 64bit
RAM
KINGSTON 1GB
ZASILACZ tracer
400W 4life
Odpowiedzi: 7
+odpowiedź > windows standart :)
Z kartami radeona jest problem- sam kupiłem ostatnio HD 2400 PRO i mialem podobny problem ,zwłaszcza przy grach tyle ze gry to w ogóle nie chodziły-restart kompa bądz odrazu zrzucało do systemu z gry.Mowie tu o systemie windows XP.
Instalowalem po kolei wszystkie sterowniki jakie tylko mozliwe (od najstarszych zaczelem, na jednym forum angielskim znalazlem nawet jakies łatki do sterownikow) i nic nie rozwiązało problemu.
Karta lezy w pudełku jeszcze dobrze nie rozpakowana a zamiast niej wsadzilem GF 8600 GTS i jestem bardzo zadowolony jak i po raz klejny przekonany do produktów Nvidia.
Co do zasilacza Ci 400~500 Ci w zupelnosci wystarczy.
Nie jestes pierwsza ofiarą tych kart graficznych.Co dziwne u jednych ona dziala u innych nie.
-
[quote=FOKUZ] Co do zasilacza Ci 400~500 Ci w zupelnosci wystarczy.[/quote] 400W drugiemu 400w nie równy. ale mniejsza o to. W czym problem jezeli to spowodowane przez karte, to jest cos takiego jak gwarancja. nie wierze ze na hd juz nie masz gwarancji... chyba ze kupiles karte w stylu refurbished, ale to nic dziwnego ze sie krzaczy.
tak troche offtopic to uważaj troche z tym zasilaczem bo zapasu mocy to raczej nie masz. tracer do najlepszych zasilaczy również nie należy..
Napewno inne sterowniki nie działają? Problem jest tylko z aero? A może masz jeszcze jakieś halo w grach. Powodem może być poprostu problem z kartą graficzną która jeżeli troche dostanie kopa nie wytrzymuje?
Inne sterowniki procz z ze strony producenta nie dzialaja. Dokladnie ktory krok w FAQ moze mi pomoc ?
-
[quote=UnnamedByMazek]Inne sterowniki procz z ze strony producenta nie dzialaja.[/quote] Miałem na myśli jakieś starsze po prostu... [quote=UnnamedByMazek]Dokladnie ktory krok w FAQ moze mi pomoc ?[/quote] Jak uruchomić Aero Glass?
Spróbuj jeszcze poradę opisaną w FAQ, następnie reset komputera. Ewentualnie zmień sterowniki na inne i zobacz czy coś to da.
Tak, dziwne by bylo jakbym tego nie zrobil...
Takie może trochę głupie pytanie ale zainstalowałeś sterowniki do karty graficznej ?
Strona 1 / 1