problem z win98

Przyznam sie, ze pierwszy raz spotkalam sie z takim problemem.
Dostalam w pracy nowy dysk i postawilam na nim nowy system. Najpierw sformatowalam dysk na fat32 i podzielilam na 2 partycje (bo byl w ntfs!!! – nowy dysk). To 40 gb Maxtor. Postawilam na nim win98 w piatek i poszlam do domu – wczoraj przychodze do pracy i nespodzianka – blad za błędem. Podczas formatowania okazalo sie, ze sa (nie wiadomo skad) bledy alkoacji dysku. Poniewaź wiele nie zainstalowałam jeszcze, stwierdziłam, źe lepiej postawić system od nowa niź uźerać sie z bledami. Zainstalowalam wszystko po kolei. Po instalacji visual studio pomieszaly mi sie ustawienia jezykow w windowsie. Tylko nie piszcie: uzyj szukaj itd, bo szukalam, a czegos takiego nie znalazłam.
Układ klawiatury jest ok, ustawienia regionalne, jezyka i inne glupoty rownierz. A polskie litery raz sa, a raz ich nie ma – zalezy gdzie. W wordzie na przyklad są. Ale w niektorych systemowych opcjach nie ma, tak wiec wyswietlam sobie na przyklad "moj komputer" i w tym opisie z boku polskich czcionek nie stwierdzono. Podobnie jest na stronach internetowych. Strona kodowa jest dobrze ustawiona, a w zaleznosci od tego, jak sa ustawione style, to albo sa polskie czcionki albo ich nie ma...
Na przyklad na tym forum kazda polska literka to kwadracik. Juz mnie oczy bola od tego patrzenia na te kwadraciki.
Jesli ktos moze mi pomoc – z gory dziekuje.

Wlasnie odkrylam ze problem lezy w ie. Tylko nie wiem gdzie. Zainstalowany jest 6.0 +sp, w rejetrze wyglada na ok. Ale tylko ie pokazuje kwadraciki.

Odpowiedzi: 0

Saligia
Dodano:
14.04.2004 10:51:38
Komentarzy:
0
Strona 0 / 0