Problem z win xp

siema mam taki problem zainstalowałem windows xp proffesional miecha temu i mam problem ze sterownikami karty graficznej wogóle nie chcą sie instalować te nowe i te starsze wersje, moja karta graficzna to GeForce 4 MX 440.

Odpowiedzi: 11

Port gier to karta dźwiękowa.
Jaką masz jeśli / zgaduję/ na ISA to moźe takie problemy stwarzać.
Ogólnie bowiem jest tak źe wspóldzielenie przerwań w 98% działa bez zastrzeźeń – zobacz czy w menadźerze urządzeń – właściwości urz. – zasoby – nie moźesz tego zmnienić?
Lub jesli to rzeczywiście karta ISA przypisz jej jakieś wolne przerwanie w BIOSie w tym dziale który podałem w poprzednim postcie
Seeker
Dodano
05.07.2004 14:04:20
dzięki seeker zrobiłem jak mówisz i działą :) wielkie thx masz u mnie browara ale teraz coś jest z jakimś portem gier :/
Heke
Dodano
04.07.2004 23:05:26
ściągałem najnowsze sterowniki i resetowałem BIOS, sprawdzałem karte i dalej nie działa
Heke
Dodano
04.07.2004 21:59:20
NVIDIA w XP instaluje się bez problemów bez sterowników i z taką nazwą winna być widoczna w menadźerze urządzeń ,– oczywiście bez tych wszystkich zakładek w opcjach karty które są widoczne dopiero po zainstalowaniu sterowników.

Moje rady
1. reset BIOSU do ustawieńdomyślnych ew. w PNP/PCI configuration SETUP ustawić przy "Reset Cnfiguration Data – enebled – po restarcie samo wróci na disabled, ale za to od nowa przydzieli przerwania i DMA.
PNP OS Installed – ustawić NO
Resources Controlled By – ustawić Manual
Sprawdzić czy "Assingn IRQ For VGA" jest enabled
2. Wyjąć kartę przeczyśćić gniazdo i styki karty –włoźyć ją kilkakrotnie i wyjąć.
3. Sprawdzić kartę na innym komputerze – jeśli jest taka moźliwość
Seeker
Dodano
04.07.2004 13:56:44
znajdz strone producenta i poszukaj NAJNOWSZYCH sterownikow. mialem identyczny problem z SoundBlasterem, na origialnej plycie byly tylko sterowniki pod wina 98 a ja mialem xp i był KLOP. Jak sobie kupilem Inspire P580 to MUSIALEM miec nowe sterowniki ktore jakis cudem znalazlem w download. Jak ci dziala dobrze karta pod 98 byc moze jest to tylko wina sterownikow ...
Lucky
Dodano
04.07.2004 12:12:33
A jak Ty w ogóle instalujesz te sterowniki :?:
Pawek
Dodano
04.07.2004 04:26:06
juź tak robiłem a karta nie jest padnięta bo na win 98SE działa dobrze
Heke
Dodano
04.07.2004 01:28:46
Odinstaluj sterownik, sprobuj wgrac na nowo, pokombinuj z roznymi sterami, wgraj najnowsze ze strony nvidii, upewnij sie ze masz karte dobrze wlozona w slot, ostatecznosc to padnieta karta...
extrim
Dodano
04.07.2004 01:18:58
nic nie wyskakuje jest jedynie takie coś (kliknij w mój komputer prawym przyciskiem > włąściwości > sprzęt > menadzer urządzeń.) i tam przy ikonki karty graficznej jest wykrzyknik jak daje na szczegóły to jest to pisze tak "Nie moźna uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)"
Heke
Dodano
04.07.2004 01:12:07
A antywir podczas instalacji wylaczony?
Zainstalowny port AGP?
Probowales instalacji w Trybie Awaryjnym?
brtx
Dodano
04.07.2004 01:07:18
No nie chca sie zainstalowac ,ale jakis blad wyskauje, cos pisze na ten temat?
Probowales najnowsze detonatory ze strony nvidii?
Moze odinstaluj i dopiero wtedy probuj nowe wgrac...
extrim
Dodano
04.07.2004 01:06:56
Heke
Dodano:
04.07.2004 00:58:57
Komentarzy:
11
Strona 1 / 1