Problem z Win XP i Athlon X2
Witam wszystkich!
Mam Athlon X2 3800+ postawiony na asus A8N-E. Do tego 2x512 MB RAM Patriot CL2. System to XP SP 2.
I jest problem. Co odpalam jakąś starsza aplikację to następuje momentalny reset kompa. Taki total commander w wersji 5.0 np. Gdy ściągnąłem 6.0 działa. Ale chciałem postawić apache. Mam phptriad 2.2.1. Bardzo mi się ta dystrybucja podoba, gdyż jest tak skonfigurowana jak serwery na których mam stronę. I zainstalowałem go, ale system przestał się uruchamiać. Zatrzymywał się na oknie zapraszamy. Po usunięciu go spod trybu awaryjnego znów działa system. Są jakieś łatki do obsługi wielu rdzeniów? Komp jest chyba stabilny gdyż bez problemu przechodzi 3dmarka06 i kilkugodzinne granie.
Proszę o pomoc!!!
Odpowiedzi: 1
a ten procesor jest 64 bitowy??? jeśli tak to to może być problem.
Strona 1 / 1
Tia 64 bitowy i jeszcze na dodatek dwurdzeniowy. Jaki problem? :(
Ma ktoś jakiś pomysł? Bo bez tego apache ja nie mge żyć :( A może jakaś ina dystrybucja apache + php + mysql. Zaznaczam, że na WAMP nie udało mi się stronki odpalić. Potrzebuję dostepu do DB.php i PEAR.php. A WAMP tego nie oferuje.
niektore starsze aplikacje nie działają na 64 bitówkach i to może być twój problem zaróno z programami jak i apachem - poszukaj najnowszych wersji bi to chyba jedyne rozwiązanie