Problem z Win ME

Witam!
Mam mały problem z miom Win ME, w zasadzie wszystko chodzi ok do momentu aź nie otwieram jakiegoś windowsowego okna np. Mój Komputer, wtedy miesza po dysku jakieś 3min zanim wyświetli ikony, po wyłączeniu okna cały system jakby wolniej chodził aź do restartu. Czy moźna temu zaradzić w inny sposób jak instalacja systemu od nowa. Nie chciałbym tego robić bo kompa uźywam min. do pracy i odtworzenie wszystkich ustawień i programów zajmie mi duźo czasu.
Moźe da się to jakoś naprawić?
Za pomoc z góry dziękuję
POZDR

PS
mam PII 500Mhz i 128 ramu

Odpowiedzi: 4

Robiłem defragmentacje i nic, jeśli chodzi o drugie pytanie no na windowsa zainstalowanego oryginalnie(laptop TOSHIBA) nałoźyłem kiedyś–jakieś dwa lata temu–win ME bo tamten się posypał a z dostarczoną wersą systemu mogłem zrobić tylko format.
piopet
Dodano
21.12.2005 20:50:36
Dysk/dane nie sa pofragmentowane ? Nie masz zmapowanego jakiegos zasobu z innego kompa, w danym momencie niedostepnego ?
EL NINO
Dodano
21.12.2005 20:36:18
Dzięki za radę, przeinstalowywałem wina ale z płyty i nic to nie dało. Spróbuję zrobić jak mówisz.
Dodam jeszcze(moźe to kogoś naprowadzi)źe wszystkie programy np. z menu start uruchamiają się normalnie problem dotyczy tylko uruchamianego okna w windowsie.Samo okno otwiera się normalnie miesza po dysku źeby wyświetlić zawartość.
piopet
Dodano
21.12.2005 16:13:17
Nie wiem co Ci sie dzieje, ale mozesz sprobowac nalozyc naprawczo system. Zachowasz programy i ustawienia.
Odpalasz komputer najlepiej z dyskietki w98 (nie ME), przechodzisz na plyte z ME do folderu W9X i urucchamiasz SETUPCOR. Proces bedzie podobny do nowej instalacji.
EL NINO
Dodano
20.12.2005 20:59:46
piopet
Dodano:
20.12.2005 18:53:53
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1