Problem z WIFI + Firewall
Tak jak w temacie ... stawiam AP na PC–cie i wysyłam sygnał do laptopa przez WIFI ... i wszystko pięknie działa ... ale bez włączonego Firewalla czy to systemowego czy zewnętrznego ... w czym problem ... domyślam sie ( pewnie to firewall wykrywa wifi jako zagrozenie ... ) co mam zrobic zeby naprawic ten problem :? 8)
Odpowiedzi: 4
No mam sp2 ... w sobote robie format zobaczymy co z tego wyjdzie ;) wrazie problemow będe pisał
Poradnika czego ? Konfiguracji ? Kazdy program ma w sobie cos co zwie sie Pomoc. To taki poradnik na wiele problemow.
Gdybys chociaz slowo napisal na temat tego czy masz XP z SP2 czy bez.
Z SP2 – otwierasz zapore, ladujesz sie do zakladki Wyjatki i zaznaczasz udostepnianie plikow i drukarek.
Bez SP2 – w miejscu w ktorym wlacza/wylacza sie zapore klikasz na przycisk Ustawienia, po czym dodajesz kolejne pozycje otwierajace porty 137, 138, 139, 445 dla drugiego komputera (jego IP).
Gdybys chociaz slowo napisal na temat tego czy masz XP z SP2 czy bez.
Z SP2 – otwierasz zapore, ladujesz sie do zakladki Wyjatki i zaznaczasz udostepnianie plikow i drukarek.
Bez SP2 – w miejscu w ktorym wlacza/wylacza sie zapore klikasz na przycisk Ustawienia, po czym dodajesz kolejne pozycje otwierajace porty 137, 138, 139, 445 dla drugiego komputera (jego IP).
Ahaa ... no to moze mnie jakos nakierujecie ... jak mam to poprawnie skonfigurowac ... moze jakis link do poradnika czy cos ;) :oops: 8)
Z pewnoscia nie. I jeden i drugi nie zostaly poprawnie skonfigurowane, a robia to, do czego zostaly stworzone – blokuja ruch.Gracjan:pewnie to firewall wykrywa wifi jako zagrozenie
Strona 1 / 1