problem z wentylatorem od procka i XP
Witam.
Mam male pytanko: mam zainstalowanego od 3 dni windowsa XP Proffesional i od razu przy instalacji wylaczyl mi sie wentylator przy procesorze wiec go wymienienilem, ale problem powtarza
sie gdy tylko XP sie zaladuje (nie zdarza to sie pod zadnym innym systemem), poprostu wentylator sie zatrzymuje i nie chlodzi procka. Nie wiem dlaczego i bardzo prosze o odpowiedz. Dodam jeszcze ze mam procesor Pentium III 550 MHz, 320 MB RAM, i Rive
32MB. Dziekuje za pomoc!
Pozdrawiam.
Mam male pytanko: mam zainstalowanego od 3 dni windowsa XP Proffesional i od razu przy instalacji wylaczyl mi sie wentylator przy procesorze wiec go wymienienilem, ale problem powtarza
sie gdy tylko XP sie zaladuje (nie zdarza to sie pod zadnym innym systemem), poprostu wentylator sie zatrzymuje i nie chlodzi procka. Nie wiem dlaczego i bardzo prosze o odpowiedz. Dodam jeszcze ze mam procesor Pentium III 550 MHz, 320 MB RAM, i Rive
32MB. Dziekuje za pomoc!
Pozdrawiam.
Odpowiedzi: 4
witam. Dzieki, ale to nie jest wina plyty glowne poniewaz jak juz napisalem to nie zdarza sie po uruchomieniu zadnego innego systemu. Odlaczylem takze zolty przewod i zostawilem czerwony i czarny ale to tez nic nie dalo – zasilanie jest odcinane przez XP. Poradzilem sobie w inny sposob – czarny i czerwony podlaczylem do zasilania od dyskow a zolty zostawilem po to bym wiedzial takze z jaka predkoscia sie obraca. Dzieki za pomoc ale zaczerpnalem informacji takze z innego zrodla.
Odłącz (tymczasowo) zółty kabel od wentylatora, zostaw czarny i czerwony tylko. Jeźeli po tej operacji będzie pracował normalnie (acz na wysokich obrotach) moźe to oznaczać wadliwą pracę czujnika temperatury i regulatora obrotów na mobo :–)
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pawek:Hmmm... Moźe masz wadliwy zasilacz albo co byłoby gorsze płytę główną :idea:
W najlepszym przypadku źle zainstalowałeś chłodzenie... Styki są luźno i to powoduje przerwanie obiegu.
W pełni zgadzam się z moim przedmówcą .
Dodałbym abyś posprawdzał wszystkie wtyki z zazasilacza do płyty głównej i wtyki wentylatorka.
A ile wat poboru mocy ma Twój zasilacz.?
Pozdrówka
Hmmm... Moźe masz wadliwy zasilacz albo co byłoby gorsze płytę główną :idea:
W najlepszym przypadku źle zainstalowałeś chłodzenie... Styki są luźno i to powoduje przerwanie obiegu.
Strona 1 / 1