Problem z VBR przy przerabianiu na mp3

Przerabiam plik *.wma na *.mp3 uźywając VBR w programie Imtoo Audio Encoder. Kiedy juź przerobie i włączam tą "nową" mp3 to czas jaki pokazuje w winampie wynosi o wiele więcej niź trwa ta piosenka a podczas odtwarzania suwak się dziwnie przesuwa(raz do tyłu raz do przodu czasami przeskakuje. Tak właściwie to wszędzie jest pokazywany inny czas trwania:

czy to tak zawsze jest czy mam jakieś błędne ustawienia. Proszę sprawdźcie

jakby co to poraz pierwszy się w takie coś bawie bo zazwyczaj to mam wszystko odrazu w mp3 ale kilka rzeczy wyjątkowo nie udało mi się znaleźć w innym formacie.

Odpowiedzi: 3

Jesli zalezy Ci na jakosci utworu,to ustaw sobie bitrate na poziomie:

192MIN – 320MAX–praktycznie najwyzsza jakosc, spory plik wynikowy

lub tez:

128MIN – 224MAX dobra jakosc utworu,mniejszy plik wynikowy.

Masz jeszczemozliwosc ustawienia kanalow, ja osobiscie preferuje przy duzym bitrate – STEREO, a unikam Joint STEREO

VBR–ABR najlepsza metoda kodowania pliku ze zmniennym bitrate,w okinko nic nie musisz wpisywac
mettal
Dodano
29.01.2006 22:45:20
No rzeczywiście problemem był duźy bitrate. Ale mam jeszcze kilka pytań. Jak będę kiedyś np. bawił się z przerabianiem z płyt audio na mp3 to jaki najlepiej bitrate ustawić? I jeźeli wybieram to VBR–ABR to czy coś wpisywać w to okienko ABR? I tak właściwie to czym się róźnią te wszystkie rodzaje VBR?
el_chupacabbras
Dodano
29.01.2006 22:32:06
Tu problemem moze byc w zbyt duzym rozrzucie bitrate utworu 32 do 320kbps :shock:

Druga sprawa przerabiajac z WMA przeprowadzasz ponowna kompresje, wiec nie widze sensu ustawiania jakosci na 320kbps, bo to i tak juz nic nie da...

Sproboj ustawic zakres od 128 MIN do 224 MAX i zobacz czy w tym przypadku beda przeklamnaia w czasie utworu.

Ustaw jeszcze w VBR method na – VBR–ABR (jesli masz taka mozliwosc)
mettal
Dodano
29.01.2006 21:07:55
el_chupacabbras
Dodano:
29.01.2006 20:02:32
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1