PROBLEM Z UXTheme Multi–Patcher 2.5 (Neowin Edition)

Siedziałem pół nocy ściagając skiny do win XP a kiedy w końcu nadejszła ta wiekopomna chwila zeby je wyprobowac, patch o ktorym mowa w temacie zafundowal mi okno o treści:
"NOWIN UX THEME MULTI–PATCHER v2.5 HAS DETECTED THAT THERE'S ANY WINDOWS NT SETUP FILE IN ... IT'S NOT RECOMMEND YOU TO WITH THIS.PLEASE EJECT YOUR WIN NT CD OR MOVE YOUR SETUP FILES TO OTHER PATH. PRESS OK TO EXIT PATCH"
i jedynie przycisk /OK/.
Posiadam system WINDOWS XP HOME EDITION z SP2 – prosze o pomoc

Odpowiedzi: 5

Przewaźnie wystarczy nadpisanie pliku w Explorerze. Czasem jednak nie moźna wymienić plików gdyź są uźywane przez system. Wtedy moźesz to zrobić przez zmianę nazw plików w oknie konsoli. Najpierw skopiuj nowy plik z tymczasowym rozszerzeniem *.pat do folderu systemowego (system32).
Potem z menu Start wybierz Uruchom i wpisz cmd i w otwartym oknie wpisuj polecenia zmiany nazwy ren (potwierdź wciskając ENTER):
C:WINDOWSSYSTEM32>ren uxtheme.dll uxtheme.bak
C:WINDOWSSYSTEM32>ren uxtheme.pat uxtheme.dll

Jednak nie koniec ma tym. Windows XP ma wbudowane mechanizmy zapobiegające dokonywaniu zmian w systemie, które musimy omijać. Są to Ochrona plików (Windows File Protection) oraz Przywracanie Systemu (System Restore). Przywracanie Systemu moźesz wyłączyć poprzez Panel Sterowania, aplet System

Naleźy przy tym uwaźać, aby Windows nie pobrał i tak oryginalnych plików z folderu System32DllCache (najlepiej i tam skopiować poprawiony plik)

Sposob w trybie awaryjnym jest taki ze plik do podmiany kopiujesz do folderu system32 z roszezeniem *.pat a potem zamieniasz uxtheme.dll na uxtheme.bak i uxtheme.pat na uxtheme.dll i restart kompa.
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
29.09.2004 05:04:46
Domyślam sie ze chodzi o ten plik w folderze System32 ?? Niestety nawet w trybie awaryjnym dostep do tego pliku jest zablokowanywiec jesli mozesz napisz mi cos wiecej bo nie czaje: jak zmienie rozszerzenie patcha to przeciesz nawet z dotepem go nie zamienie boto 2 rozne pliki wtedy! A w trybie awaryjnym zalogowalem sie jako admin – prosze o szybka odp – z gory dzieki
Koobosh
Dodano
29.09.2004 04:46:27
Witam
Pobierz TEN plik i w trybie awaryjnym podmien go z sytemowym uxtheme.dll. Wczesniej zmien rozszezenie patcha na uxtheme.pat
Pozdrawiam
malymulpepe
Dodano
29.09.2004 03:03:14
Stary wyluzuj – nie pisałem tej wiadomości po to źebyś mi teraz dogryzał tylko źeby mi ktoś pomógł – jak masz tak pisac to niepisz wcale – a po za tym jestem nowy i nie wiedziałem jak duuuźy wyjdzie ten tekst
Koobosh
Dodano
29.09.2004 02:03:21
Wiekszoc nie ma problemow ze wzrokiem :evil:

Update Re:

Nie mam ani nie mialem zamiaru Tobie dogryzac a jedynie zwrocic uwage jako "nowemu" ze w tego typu posty sa flodowaniem.
McScr@by
Dodano
29.09.2004 01:55:36
Koobosh
Dodano:
29.09.2004 01:40:37
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1