Problem z uszkodzonym plikiem symc810.sys

Problem:       uszkodzony plik symc810.sys

system operacyjny:      windows xp pro.

Opis sprawy:       zakupiłem nagrywarke dvd i przy próbie instalacji jakiegoś softu, który był do niej dodany, komputer się zawiesił. Po restarcie komputera, windows uruchomił się normalnie, chociaż od tamtej pory jest problem z tym, że widows nie wyświetla stacji czytników cd ani dvd. W menger urządzerze urządzeń, zarówno jedna jak i druga nagrywarka jest widoczna, natomiast jest przy nich jakis error. Co więcej w biosie jest ok, dyski są widocze. 

Przy próbie postawienia nowej kopi xp ,płyta jest butowana i kreator uruchamia się normalnie... do momentu gdy pojawia się komunikat o uszkodzonym pliku symc810 i prośbie o ponowne uruchomienie kreatora.

Proszę, o ile to możliwe pomoc. 

Odpowiedzi: 1

A próbowałeś ten plik - jest na płycie instalacyjnej - wyekspandować ?
Pewnie do system32, choć na 100% nie powiem.
Kanał IDE z tymi czytnikami odinstalowałeś i po restarcie coś się zmieniało ?
Rebe
Dodano
16.05.2006 12:57:52
  • HumanTraffic 16.05.2006 13:24:03

Wiesz co, odinstalowałem wszyskto i po restarcie ta sama sytuacja. Próbowałem w trybie awaryjnym i to samo. Niby po uruchomieniu systemu kreator znajduje nowe urządzenia, czyli te nagrywarki, ale nie potrafi ich obsługiwać. Z podmianką tego pliku nie próbowałem ,bo obecnie jestem w pracy. Sprawdze to po 15ej. Ale z góry dzieki za wszelkie sugestie, które oczywiście przetestuje i opisze rozwiązanie po zakończeniu.

• HumanTraffic 17.05.2006 09:19:23

<P>Ok. To będzie tak.. xp nie mogłęm postawić,&nbsp;więc najpierw zrobiłem format c: To jednak nic nie pomogło.&nbsp;Następnie postanowiłem sprawdzic 2000 i się udało. Po zaistalowaniu 2000, jeszcze raz postawiłem xp. pro sp2 i to już się udało. Sprawa mogła dotyczyć.. hmm sam nie wiem.. możliwa jest opcja ,ze płyta byla coś walnięta, ponieważ tego nowego xp instalowałem z innej. </P> <P>pozdroofki.</P>

HumanTraffic
Dodano:
16.05.2006 11:09:16
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1