Problem z uszkodzonym plikiem symc810.sys
Problem: uszkodzony plik symc810.sys
system operacyjny: windows xp pro.
Opis sprawy: zakupiłem nagrywarke dvd i przy próbie instalacji jakiegoś softu, który był do niej dodany, komputer się zawiesił. Po restarcie komputera, windows uruchomił się normalnie, chociaż od tamtej pory jest problem z tym, że widows nie wyświetla stacji czytników cd ani dvd. W menger urządzerze urządzeń, zarówno jedna jak i druga nagrywarka jest widoczna, natomiast jest przy nich jakis error. Co więcej w biosie jest ok, dyski są widocze.
Przy próbie postawienia nowej kopi xp ,płyta jest butowana i kreator uruchamia się normalnie... do momentu gdy pojawia się komunikat o uszkodzonym pliku symc810 i prośbie o ponowne uruchomienie kreatora.
Proszę, o ile to możliwe pomoc.
Wiesz co, odinstalowałem wszyskto i po restarcie ta sama sytuacja. Próbowałem w trybie awaryjnym i to samo. Niby po uruchomieniu systemu kreator znajduje nowe urządzenia, czyli te nagrywarki, ale nie potrafi ich obsługiwać. Z podmianką tego pliku nie próbowałem ,bo obecnie jestem w pracy. Sprawdze to po 15ej. Ale z góry dzieki za wszelkie sugestie, które oczywiście przetestuje i opisze rozwiązanie po zakończeniu.
<P>Ok. To będzie tak.. xp nie mogłęm postawić, więc najpierw zrobiłem format c: To jednak nic nie pomogło. Następnie postanowiłem sprawdzic 2000 i się udało. Po zaistalowaniu 2000, jeszcze raz postawiłem xp. pro sp2 i to już się udało. Sprawa mogła dotyczyć.. hmm sam nie wiem.. możliwa jest opcja ,ze płyta byla coś walnięta, ponieważ tego nowego xp instalowałem z innej. </P> <P>pozdroofki.</P>