Problem z usunieciem Winrar i winzip

Witam, :D wyinstalowałem oba te programy ,w panel ster/dodaj;usuń ich nie ma ,ale w eksploratorze Windows tak i nie daja sie usunac.Pytanie jak to zrobic_.Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

Witam ponownie,
zrobiłem wdł. rady : reset/F8/ czyli tryb awaryjny i udało się usunąć winrar , ale winzip nie (odmowa dostępu).Jest to plik "wzshlstb.dll", być moźe jest tak bo niektóre programy ,które ściągałem zawierały pliki zip i były wówczas rozpakowywane przez ten właśnie program winzip , a teraz gdy chcę go usunąć on broni się bo moźe spowodować to wadliwe działanie lub brak ich działania.To są moje przypuszczenia ,ale moźe się mylę?Brak mi jeszcze doświadczenia w tej dziedzinie.Jeszcze jedno pytanie.Wczoraj ściągnąłem program do kompresji Iceows .Czy jest on w stanie przejąć rolę jaką do tej pory spełniały winrar lub winzip?Co sądzicie o tym programie?Pozdrawiam!
maresz
Dodano
05.10.2005 12:04:03
Sprawdz tez atrybuty tych plikow i odznacz wszystko. Jesli to nie pomoze a jestes zalogowany jako jako zwykly uzytkownik to zaloguj sie jako administrator i sporobuj wtedy.
Mateush
Dodano
04.10.2005 16:21:13
Sprawdz tez atrybuty tych plikow i odznacz wszystko. Jesli to nie pomoze a jestes zalogowany jako jako zwykly uzytkownik to zaloguj sie jako administrator i sporobuj wtedy.
Mateush
Dodano
04.10.2005 16:21:13
Reset/F8/Safe mode/podświetl plik/Del
taddek8
Dodano
04.10.2005 16:07:04
Dziękuję za szybką odpowiedź.Otóź programy te znajdują się tylko w eksploatorze windows i pokliknięciu na
1)winrar – ukazuje się plik "rar ext.dll"
2)winzip – plik "wzshlstb.dll 4.1.1.0.0 winzip shell extension dll"
obu tych plików nie moźna otworzyć .Jeśli chodzi o radę usunięcia w trybie awaryjnym to jak to zrobić?
maresz
Dodano
04.10.2005 13:12:47
Pytanie pierwsze, czy skrot istniejacy w pasku programow dziala czy nie , prawdopodobnie nei dziala poniewaz odinstalowac program, jezeli nie mozesz usunac skrutu w pasku programow , to sprobuj go usunac w wersji awaryjnej windowsa. Powinno pomoc

Pozdro
BusyBoy
Dodano
04.10.2005 12:58:02
maresz
Dodano:
04.10.2005 12:34:48
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1