Problem z ustawieniem wyglądu etykiet ikon pulpitu

Wkleiłem na pulpit nie otwarty obraz gif, który był mi potrzebny do dalszej pracy. Plik zniknął, a etykiety ikon pulpitu przyjęły jednolity kolor. W opcjach wydajności mam zaznaczone ustawienie "uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu". Chcę, źeby nadal były przezroczyste. Zmiana ustawienia w opcjach wydajności – efekty, nic nie daje, podobnie jak przywrócenie systemu. Uźycie klasycznego widoku okienek teź nic nie daje. Wspomniany obraz gif. był wcześniej przeskanowany antyvirem – był czysty. Nie wiem co z tym począć. System był niedawno instalowany. Na pulpicie miałem teź wybraną w Tune Up Utilities opcję wyświetlania nazwy systemu w prawym dolnym rogu pulpitu. Nazwa w tym samym momencie zniknęła i nie moźna jej mimo zaznaczenia przywołać. Ikony mają teraz wokół siebie kolorowe cienie, zaleźne od wyboru koloru pulpitu. Nie mogę pokazać zrzutu ekranowego, bo piszę z innego peceta. Proszę o rzeczową poradę.

WXPProf. SP2, HD 80GB, MB Gigabyte, Radeon 9200SE, 512MB RAM, DVD LG GSA4080B, Creative SB Audigy 5.1, CRT Flatron 700P

Odpowiedzi: 2

Bobi:
Informacje o wersji systemu etc. na pulpicie przywrócisz dodając PaintDesktopVersion, wklep to do szukajki, więcej konkretów dostaniesz.
Co do braku przezroczystosci ikon na desktopie, sprawdzałeś juz wszystkie sugestie zawarte w FAQ?

Dzięki za sugestie, jednak nie chodzi mi o program umoźliwiający wyświetlanie wersji Windy na pulpicie , bo taki mam. Chodzi mi o moźliwość uzyskania powrotu do normalnych ustawień pulpitu z poziomu właściwości i ustawień zaawansowanych. Chodziło mi tylko o to, źe wyświetlanie wersji z puplpitu zniknęło, podobnie jak i moźliwość ustawienia przezroczystości etykiet ikon. Po prostu –co zrobić, aby znów było dobrze. Pozdrawiam.
oper.w.s.
Dodano
10.02.2006 15:29:50
Informacje o wersji systemu etc. na pulpicie przywrócisz dodając PaintDesktopVersion, wklep to do szukajki, więcej konkretów dostaniesz.
Co do braku przezroczystosci ikon na desktopie, sprawdzałeś juz wszystkie sugestie zawarte w FAQ?
Bobi
Dodano
10.02.2006 15:16:29
oper.w.s.
Dodano:
10.02.2006 15:03:41
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1