Problem z ustawieniem wyglądu etykiet ikon pulpitu
Wkleiłem na pulpit nie otwarty obraz gif, który był mi potrzebny do dalszej pracy. Plik zniknął, a etykiety ikon pulpitu przyjęły jednolity kolor. W opcjach wydajności mam zaznaczone ustawienie "uźyj cieni dla etykiet ikon pulpitu". Chcę, źeby nadal były przezroczyste. Zmiana ustawienia w opcjach wydajności – efekty, nic nie daje, podobnie jak przywrócenie systemu. Uźycie klasycznego widoku okienek teź nic nie daje. Wspomniany obraz gif. był wcześniej przeskanowany antyvirem – był czysty. Nie wiem co z tym począć. System był niedawno instalowany. Na pulpicie miałem teź wybraną w Tune Up Utilities opcję wyświetlania nazwy systemu w prawym dolnym rogu pulpitu. Nazwa w tym samym momencie zniknęła i nie moźna jej mimo zaznaczenia przywołać. Ikony mają teraz wokół siebie kolorowe cienie, zaleźne od wyboru koloru pulpitu. Nie mogę pokazać zrzutu ekranowego, bo piszę z innego peceta. Proszę o rzeczową poradę.
WXPProf. SP2, HD 80GB, MB Gigabyte, Radeon 9200SE, 512MB RAM, DVD LG GSA4080B, Creative SB Audigy 5.1, CRT Flatron 700P
WXPProf. SP2, HD 80GB, MB Gigabyte, Radeon 9200SE, 512MB RAM, DVD LG GSA4080B, Creative SB Audigy 5.1, CRT Flatron 700P
Odpowiedzi: 2
Bobi:Informacje o wersji systemu etc. na pulpicie przywrócisz dodając PaintDesktopVersion, wklep to do szukajki, więcej konkretów dostaniesz.
Co do braku przezroczystosci ikon na desktopie, sprawdzałeś juz wszystkie sugestie zawarte w FAQ?
Dzięki za sugestie, jednak nie chodzi mi o program umoźliwiający wyświetlanie wersji Windy na pulpicie , bo taki mam. Chodzi mi o moźliwość uzyskania powrotu do normalnych ustawień pulpitu z poziomu właściwości i ustawień zaawansowanych. Chodziło mi tylko o to, źe wyświetlanie wersji z puplpitu zniknęło, podobnie jak i moźliwość ustawienia przezroczystości etykiet ikon. Po prostu –co zrobić, aby znów było dobrze. Pozdrawiam.
Informacje o wersji systemu etc. na pulpicie przywrócisz dodając PaintDesktopVersion, wklep to do szukajki, więcej konkretów dostaniesz.
Co do braku przezroczystosci ikon na desktopie, sprawdzałeś juz wszystkie sugestie zawarte w FAQ?
Strona 1 / 1