Problem z USB

Witam.
Mam płytę główną VIA P4PB 266E. Do płyty załączone były sterowniki. Podczas reinstalacji systemu pojawił się problem przy wczytywaniu sterowników USB. System wykrył, źe Kontroler Uniwersalnej Magistrali Szeregowej (USB) nie jest zgodny z normą Plug&Play. W Menedźerze Urządzeń przy ikonie wyświetla się źółty wykrzyknik. Dodatkowo Menedźer Urządzeń nie wyświetla źadnych informacji o drukarce ale drukarka działa poprawnie.
Mam komputer juź kilka lat, wcześniej taki problem nie występował. Jak sobie z nim poradzić?

Odpowiedzi: 4

Dziękuję Ci bardzo.

Wszystko gra.
Pozdrawiam
JAZI2
Dodano
22.05.2005 19:27:30
Zrób to co pisałem.

W biosie coś ruszałeś.

Wgraj stery do płyty.

i to.

Odłącz kable z portów USB kompa.
Menadzer urządzeń i usuń lub odinstaluj wszystko co kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej,restart kompa i system zainstaluje ponownie stery i zobacz.
JNJN
Dodano
22.05.2005 19:24:04
Mam XP Prof.
Najpierw wgrałem system, potem sterowniki, a na końcu SP2. Problem pojawił się jeszcze przed instalacją Service Packa 2. Sądziłem, źe po wgraniu problem zniknie.
JAZI2
Dodano
22.05.2005 18:54:24
Jaki system zainstalowany.

Najnowsze stery do płyty głównej wgrane,pakiet VIA 4.49 wzwyź,oprócz 4.50.

Odłącz kable z portów USB kompa.
Menadzer urządzeń i usuń lub odinstaluj wszystko co kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej,restart kompa i system zainstaluje ponownie stery i zobacz.

W wypadku zainstalowania XP z SP2 z reguły nie potrzeba sterów do USB2.0

Jak masz XP z SP1 i inny system naleźy dograć stery do USB2.0 z płyty CD lub pobrać stery najnowsze od producenta do twojego modelu płyty.

W wypadku zainstalowania XP bez dodatków SP na płytach VIA będzie tylko USB w wersji 1.1.
JNJN
Dodano
22.05.2005 18:47:02
JAZI2
Dodano:
22.05.2005 17:59:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1