PROBLEM Z USB
Witam! mam problem z usb w systemie xp, mam plyte główną shuttle av49n i nie moge zainstalowac sterowników usb poniewaz nie mam pod xp:/ szukałem w necie i nie moge znalesc! moze ktoś pomoźe ?!
Odpowiedzi: 6
Zrobiłem jak JN kazał i pomoglo:D wielkie dzieki stary:]
USB masz w wersji 1.1 czy 2.0.
Odłącz wszystkie kable USB z gniazd kompa.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co USB – ma być czysto,restart kompa i komp zainstaluje stery do USB i zobacz w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej czy wszystko gra.
Jak masz USB 2.0 nieraz jest potrzeba dograć stery do USB2.0,znajdziesz je na płycie CD do płyty głównej lub strona producenta płyty i ściągnij dokładnie do twojego modelu płyty.
Jak włoźysz kabel do komóry go gniazda USB komp powinien go wykryć i zainstaluj stery do kabla.
Moźe kabel być uszkodzony,działanie USB sprawdź na innym urządzeniu USB.
Odłącz wszystkie kable USB z gniazd kompa.
Menadzer urządzeń i odinstaluj wszystko co USB – ma być czysto,restart kompa i komp zainstaluje stery do USB i zobacz w kontrolerach uniwersalnej magistrali szeregowej czy wszystko gra.
Jak masz USB 2.0 nieraz jest potrzeba dograć stery do USB2.0,znajdziesz je na płycie CD do płyty głównej lub strona producenta płyty i ściągnij dokładnie do twojego modelu płyty.
Jak włoźysz kabel do komóry go gniazda USB komp powinien go wykryć i zainstaluj stery do kabla.
Moźe kabel być uszkodzony,działanie USB sprawdź na innym urządzeniu USB.
Nowszyxh sterowników pasowałoby poszukać do tej płyty, a co do kabelka to nie masz jakiejś płytki z sterami załączonej ?
Nowszyxh sterowników pasowałoby poszukać do tej płyty, a co do kabelka to nie masz jakiejś płytki z sterami załączonej ?
SP 2 mam zainstalowane , stery do chipsetu tesh, chodzi mi dokladniej o to ze mam komórke i do niej kabel pod usb jak podlacze to mi nie wykrywa, a w menadźerze urządzeń mam: kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej i w tym 5 nazw z czego 3 są zaznaczone na zółto
Zainstaluj sterowniki do chipsetu i Service packa (wystarczy SP1 ale sugeruję SP2) – powinno pomóc ;)
Strona 1 / 1