Problem z USB :(
Witam. Mam telefon Alcatel OT735, do którego zakupiłem kabel aby przesyłać pliki. I w tym zaczyna sie problem. Po zainstalowaniu sterowników z płytki dorzuconej do kabla i po ponownym uruchomieniu kompa wyskakuje mi okienko szukania sprzętu USB. klikam dalej itp i wyskakuje, źe system nie moźe znaleźć sterownika :|, przy wyszukiwaniu uwzględniłem tez lokalizacje płyty ze sterami. W czym jest problem ? Proszę o pomoc. Pozdrawiam...[/url]
Odpowiedzi: 6
A zrób moźe tak.
Odinstaluj oprogramowanie telefonu i jak coś jest z tych sterów do kabla z kompa,restart.
Oczywiście porty USB sprawne.
Kabel wyjęty z portu USB.
Odpal sterownik do kabla i zainstaluj,restart kompa i włóź kabel i podepnij telefon i zobacz.
Wgraj program sterujący do telefonu i zobacz.
Nieraz trzeba instalować i odinstalowywać oprogramowanie i stery kilkakrotnie.
Jak dalej nic.
Sprawdź kabel z telefonem na innym kompie.
Moźliwe źe kabel nie pasuje do telefonu lub uszkodzony.
Sciągnij najnowszy ster do tego kabla i spróbuj.
Udaj się na Forum telefonu i rzuć problem.
Odinstaluj oprogramowanie telefonu i jak coś jest z tych sterów do kabla z kompa,restart.
Oczywiście porty USB sprawne.
Kabel wyjęty z portu USB.
Odpal sterownik do kabla i zainstaluj,restart kompa i włóź kabel i podepnij telefon i zobacz.
Wgraj program sterujący do telefonu i zobacz.
Nieraz trzeba instalować i odinstalowywać oprogramowanie i stery kilkakrotnie.
Jak dalej nic.
Sprawdź kabel z telefonem na innym kompie.
Moźliwe źe kabel nie pasuje do telefonu lub uszkodzony.
Sciągnij najnowszy ster do tego kabla i spróbuj.
Udaj się na Forum telefonu i rzuć problem.
miałem identyczny problem z moim Sagemem. Na stronie pisalo, ale niedziałało. Poprostu śćągnąłem steowniki pod USB specjanie przystosowane do mojego Sagem'a i juz poszło z górki. Spróbuj tak samo
taa..wlasnie w tym problem ze mam sp2 razem z windem xp prof.. :|
Zainstaluj SP2 (jak nie masz zainstalowanego) powinno wykryc.
Zainstaluj SP2 (jak nie masz zainstalowanego) powinno wykryc.
Niemiałem styku z tym telefonem , ale wejdź na strone producemnta –– tam moźe coś bedzie pisało.
Strona 1 / 1