Problem z USB...
Otoz problem wyglada tak:
Mam do podlaczenia pod USB myszke i modem... niby wszystko jest normalnie,sterowniki sa. jak podlaczam sprzet to wykrywa go i wszystko dziala ok...schody zaczynaja sie gdy chce ponownie uruchomic komputer.
Wyswietla sie ekran poczatkowy (tam gdzie memory test) ale nawet nie dochodzi do testu pamieci... zatrzymuje sie na nazwie procesora i stoi...
kiedy odlaczam kable USB system wstaje tak jak powinien.
Domyslam sie ze cos jest w biosie pochrzanione...ale za bardzo nie wiem co moze byc zle...mobo to DFI LANparty dr...
Mam do podlaczenia pod USB myszke i modem... niby wszystko jest normalnie,sterowniki sa. jak podlaczam sprzet to wykrywa go i wszystko dziala ok...schody zaczynaja sie gdy chce ponownie uruchomic komputer.
Wyswietla sie ekran poczatkowy (tam gdzie memory test) ale nawet nie dochodzi do testu pamieci... zatrzymuje sie na nazwie procesora i stoi...
kiedy odlaczam kable USB system wstaje tak jak powinien.
Domyslam sie ze cos jest w biosie pochrzanione...ale za bardzo nie wiem co moze byc zle...mobo to DFI LANparty dr...
Odpowiedzi: 1
Jeźeli masz taka moźliwośc przestaw w opcji Onchip Device (lub podobnie) USB Mouse via OS lub Bios,pokombinuj z tym (tej opcji moźe wcale nie być).
Moźliwe źe ustawienia IRQ nie są na auto.
Załadowanie optymalnych ustawień (load optymized defaults) teź nie zaszkodzi.
Moźliwe źe ustawienia IRQ nie są na auto.
Załadowanie optymalnych ustawień (load optymized defaults) teź nie zaszkodzi.
Strona 1 / 1