Problem z urządzeniami pod USB
Witam,
Mam problem z urządzeniami podłączanymi pod USB. Otóż mam 4 gniazda USB, każde z nich jest zajęte przez jakieś urządzenie. Mój problem wiąże się z tym, iż bardzo często zdarza się tak, że urządzenia te wieszają się, natomiast system dalej elegancko działa. Do portów tych podłączam klawiaturę, mysz, drukarke oraz aparat. Mysz przynajmniej raz sie wiesza natomiast ta pod PS2 działa dalej. Ale gdy np. drukuję coś to w momencie zainicjowania drukarki przestaje działac klawiatura. Wszystko wraca do normy po wyjeciu wtyczki USB i wlozeniu jej spowrotem do portu. Wtedy mysz jak i klawiatura ponownie dzialaja.
Konfiguracja kompa:
Procesor: AMD Athlon XP 2600+
Płyta główna: ASRock K7S8X
Ram: 1024 MB
Z góry dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 1
Porty USB mają określoną przepustowość, wydajnośc prądową . wieszanie się urządzeń , może być spowodowane tym że tego prądu w pewnym momencie może zwyczajnie zabraknąć . Spróbuj tak dobrać urzadzenia na tych samych portach, by było tam podpięte urządzenie które dużo pradu potrzebuje i takie które go potrzebuje mało . Np myszka i modem USB , wypróbuj różne konfiguracje i sam dojdź na jakiej jest najlepiej, i bez zwisów.
Strona 1 / 1