Problem z uruchomieniem XP Prof.
Witam. Jakiś tydzień temu przeinstalowałam sobie XP. Chodził juz rok więc czas najwyźszy był źeby go odswieźyć :D Wszytsko sie udało. Komputer pochodził tydzień na świzym systemie i padł. Wiczorem kiedy wyłączałam nie zdązył sie do końca zamknąć a ja juź wyłączyłam go od prądu(liswte odłączyłam). Na drugi dzień jak włączyłam kompa pojawiło się okno z wyborem tryb awaryjny normlany etc. Wybrałam uruchom normalnie i XP zaczał sie ładować Gdy sie załadował w miejscu gdzie powinno pisać "zapraszamy" pojawił się czarny ekran... zadna kombinacja klawisze nie działa. Nawet trzech króli... czyli jest bardzo źle :P NO to włączyłam jeszcze raz i próbuje włączyc awaryjny.. to samo tez czarny ekran wyskakuje.. Co robić teraz? Moze da sie jakoś podnieśc system? Tylko nie mówcie format :D
Odpowiedzi: 13
amy, sprobuj jeszcze tak – http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;307545
pewnie źe wpisałam samo polecenie... i nie działą
prosze wpisać samo polecenie
CHKDSK /F
CHKDSK /F
JN:chkdsk /f automatyczna naprawa
Koleźanka przesadza o system trzeba dbać jak o ukochanego.
nie rozpoznaje polecenia :/ qrcze chyba format
chkdsk /f automatyczna naprawa
chkdsk /restore to działało. Coś tam przywróciło i sperawdziło. Teraz gdy włącze uruchom wina normalnie ładuje sie xp pote wyskakuje niebieski erkran (nie zdąźe przeczytać co tam pisze) i sie komp sam restartuje... ehh jedank win to dziadostwo... nie działa kiedy trzeba :P
chkdsk /? – bo ja teź nie pamiętam przełączników do tego jakie sfc /scannow o ile z konsoli jest dostępne.
Dzięki. Jestem juź w konsoli. Ale nie moge przywrócić nei wiem jak. Wcisnełam juź 1 podałam hasło administartora... pojawia mi sie wierszsz poleceń c:/windows komenda scanreg /restore nie działa... co powinnam wpisac?
Napraw system z konsoli,jeźeli nie da się wejść w awaryjny.
Zabootuj z płytki w pewnym momencie pojawi się opcja naprawy systemu,potem naciskasz juź tylko R.
Zabootuj z płytki w pewnym momencie pojawi się opcja naprawy systemu,potem naciskasz juź tylko R.
Nic z tego menu po wcisnięciu F8 mi nie działa. Wszytsko ładuje się i czarny ekran... :/ a na forum nic nie mogłam znaleźc bo albo pisaliście źe to juz było albo ktoś miał inny problem z włączeniem niź ja... pomóźcie.... :roll:
http://www.centrumxp.pl/forum/search.php
start komputera
ewentualnie przy starcie spróbuj wcisnąc klawisz F8 i załadować w trybie awaryjnym zamknąć spróbować uruchomić.
start komputera
ewentualnie przy starcie spróbuj wcisnąc klawisz F8 i załadować w trybie awaryjnym zamknąć spróbować uruchomić.
P4 2GHz
Płyta główna Intel e845
Ge Force Fx 5200 128
XP professional
Wszystkie wtyczki jak przystało na swoim miejscu.
Jak podasz temat w którym to było poruszane bede wdzięczna
:D
Płyta główna Intel e845
Ge Force Fx 5200 128
XP professional
Wszystkie wtyczki jak przystało na swoim miejscu.
Jak podasz temat w którym to było poruszane bede wdzięczna
:D
A ja dzisiaj juź setny raz pisze źeby podawać konfiguracje komputera poczytać Forum, sprawdzić wtyczki, karty i zobaczyć co się dzieje.
Strona 1 / 1