Problem z uruchomieniem XP Pro
WItam wszystkich! Mam problem z uruchomieniem XP Pro. Podczas uruchomiania tuź po ukazaniu się paska ładowania wyskakuje kominikat o błędzie: ..windows/system32/config/system (mogłem podać złą ścieźkę)został uszkodzony. Chciałbym wiedzieć jaka jest tego przyczyna i jak temu zapobiegać. Nie mam pojęcia co to moźe być. Proszę o pomoc. X góry dzieki.
kontakt:
marcinwz@o2.pl
Jeśli juź jest taki problem na forum to sorka, ale nie mogę przejrzeć całego bo mam tylko modem.
kontakt:
marcinwz@o2.pl
Jeśli juź jest taki problem na forum to sorka, ale nie mogę przejrzeć całego bo mam tylko modem.
Odpowiedzi: 3
marcinwz:Dzięki za natyczmiastową odpowiedź. Zapomniałem dopisać, źe w podczas zamykania systemu na chwilę przed wyłączeniem nieraz słuchać około sekundowe pisknięcie. Dzieje się to równieź w 2000.
Oprócz tego co Rebe napisał na początek spróbuj BIOS na ustawienia domyślne zrobić
Dzięki za natyczmiastową odpowiedź. Zapomniałem dopisać, źe w podczas zamykania systemu na chwilę przed wyłączeniem nieraz słuchać około sekundowe pisknięcie. Dzieje się to równieź w 2000.
Był.
1. bład dysku
1.a. bład kontrolera dysku
1.b. bład kontrolera płyty
2. wada/luz taśmy łaczącej kontroler płyty z dyskiem
3. bład pamięci
4. przetaktowanie sprzetu.
To z grubasza podstawoe przyczyny.
PS.
Do tego dochodzą jakie wirusy,ale to juź inna sprawa.
1. bład dysku
1.a. bład kontrolera dysku
1.b. bład kontrolera płyty
2. wada/luz taśmy łaczącej kontroler płyty z dyskiem
3. bład pamięci
4. przetaktowanie sprzetu.
To z grubasza podstawoe przyczyny.
PS.
Do tego dochodzą jakie wirusy,ale to juź inna sprawa.
Strona 1 / 1