Problem z uruchomieniem XP Pro SP1

Witam. Uźywam XP od dawna, ale takiego problemu jeszcze nie miałem. Zainstalowałem jakąś "aktualizacje" wyglądu do LONGHORNA i wszystko padło. Na początku wywalało mi błędy przy logowaniu, myślałem,źe po naprawie będzie wszystko OK. Ale niestety jak włączyłem naprawianie z płyty to teraz widać tylko logo XP i zaraz niebieski ekran i reset. Nawet nie zdąźe przeczytać o co chodzi bo od razu reset. Jakaś ochrona dysku czy danych na dysku. Wogóle nie moge uruchomić XP nawet w źadnym innym trybie. Bardzo proszę o pomoc. Przed instalacją tej niby aktualizacji było wszystko OK. Mam duźo danych na dysku NTFS i nie chce ich stracić a nie mogę przekonwertować go na FAT32 bo jakieś błędy wywyala. To nowy dysk i wątpie aby się zepsuł. Jeszcze raz prosze o pomoc.

Odpowiedzi: 6

Nie bawiłem się mod`ami Longhorn`a więc nie wiem jak sprawa się przedstawia z przywracaniem, czy tworzą one punkt przywracania czy nie.
BTW jeśli tak moźna spróbować, ale skoro Rebe się zabawiałeś tym tworem i ta metoda nie wyszła to jestem ciekawy czy tak samo będzie w przypadku areoslaw.
McScr@by
Dodano
27.08.2004 20:19:42
McScr@by:
Spróbuj moźe przywracania systemu lub ostatniej dobrej konfiguracji.

Ostatnia dobra tego nie złapie, a przywracanie – kiedyś chciąłem się tym zabawiać – teź odmówiło współpracy – zbyt głeboka ingerencja.
Najprościej, najpewniej i ...........najszybciej dokonać naprawy – reinstalacji systemu.
Moźna co prawda póbowac z konsoli jakiegoś sfc, ale róznie to moze być i ....szkoda nerwów.
Rebe
Dodano
26.08.2004 20:27:01
Spróbuj moźe przywracania systemu lub ostatniej dobrej konfiguracji.
McScr@by
Dodano
26.08.2004 18:21:55
Dysk jest ok, natomist tak ja EL NINO napisał musisz zabarac sie za reinstal, chyba ze sprobujesz z konsoli odzyskiwania, ale jakos wydaje mi sie ze skonczy sie na formacie ale sprawdz plik kernel32.dll w system32 na dysku, zmien mu nazwe i nastepnie w płytki *ikspeka* zrob expand litera_napedu:i386 kernel32.dl_ .

Jezli masz wazne dane na partycji ntfs (partycji systemowej, bo w razie co tylko ona pojdzie pod format), idziesz z dyskiem do znajomego i przezucasz dane, lub korzytasz z linuxa live cd ładujesz moduł ntfsa jako root, monutujesz oba dyski, i kopiujesz na inna partycje jezeli jest ona na fat. Po tym zabierasz sie juz do instalacji a dane sa bezpieczne na innej partycji, chyba ze wszystkie masz na ntfs, a nie masz dostepu do innego kompa to live cd i wypalasz płytki :)

A co do samego niebieskiego ekranu nosia on urocza nazwe Blue Screen Of Death chyba nazwa mowi sama za siebie :)
FBlasteR
Dodano
26.08.2004 15:22:22
Moźesz spróbować naprawy z płyty XP.Tylko za pierwszym razem jak się pyta o konsole odzyskiwania. Ja tak zrobiłem i sie udało.Nie pamietam dokładnie jakiej opcji uźyłem. :(
Tetti
Dodano
26.08.2004 14:55:50
Powoli bierz sie za przeinstalowywanie :wink: .
Znajdziesz na forum posty mowiace o padzie systemu po instalacji takich dziwnych wynalazkow. Mozesz sprobowac naprawy lub nakladki systemu z plyty, ale nie wiem czy to bedzie skuteczne.
EL NINO
Dodano
26.08.2004 14:13:35
areoslaw
Dodano:
26.08.2004 13:50:18
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1