Problem z uruchomieniem profilu

Otóź mam taki problem, źe jak załaduje się mi ekran logowania, wybieram swoją nazwę uźytkownika i wpisuję hasło, to po chwili wyskakuje mi małe okienko, w którym jest napisane, źe nie moźna uruchomic profilu, bo coś tam w rejestrze jest popieprzone i źe system uruchomi profil tymczasowy, gdzie dane podczas wychodzenia zostaną utracone. Uruchomiłem ponownie komputer i pulpit mi się uruchomił bez komunikatu, lecz jednak jest ta sama sytuacja co wcześniej – jest to tylko pulpit tymczasowy. Nie chcę tworzyc nowego pulpitu i wszystko konfigurowac na nowo, bo to zajęłoby mi wieki. Co dziwne, tylko mój pulpit się tak zachowuje, konta innych uźytkowników uruchamiają się normalnie. Co w tej sytuacji moźna zrobic?

Dokładnie ten komunikat brzmi:
"System Windows nie moźe załadować profilu przechowywanego lokalnie. Moźliwym powodem tego błędu jest brak wystarczających praw zabezpieczeń lub uszkodzony profil lokalny. Jeśli ten problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z administratorem sieci.

SZCZEGÓŁY – Operacja We/Wy zainicjowana przez rejestr nie powiodła się w sposób nieodwracalny. Rejestr nie moźe wczytać, wypisać lub opróźnić jednego z plików zawierających obraz rejestru systemu.
"

Odpowiedzi: 2

Przejrzałem artykuł i udało mi się uratować większość ustawień z wcześniejszego profilu. Trzeba tylko było pozmieniać niektóre ścieźki dostępu do ustawień programu. Temat moźna zamknąć – rozwiązany.
Neus
Dodano
02.05.2006 13:34:36
Najprawdopodobniej posypał się ntuser.dat
Miałes załączone przywracamnie systemu? Robiłeś backup rejestru uźytkownika?
http://support.microsoft.com/kb/318011/pl
Bobi
Dodano
27.04.2006 16:43:51
Neus
Dodano:
27.04.2006 12:55:01
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1