problem z uruchomieniem neostrady pod kontem Gościa

siemano, chciałbym prosić o pomoc w takiej sprawie:
mam winXP pro i dzielę go razem z bratem. ostatnio nabyłem neo128 ale nie mogę jej uruchomić dla konta gość :[ u mnie, jako administratora, chodzi wszystko cacy ale jak probuję uruchomić to u goście to wyskakuje:
"Nie moźna uruchomić strefy Neostrada Plus. Zestaw Neostrada Plus nie odnalazł składników dostępu do sieci systemu Windows" !!!

Gdy kliknę Pomoc to jest komunikat:
"Nie moźna uruchomić strefy Neostrada Plus
Zestaw Neostrada Plus nie odnalazł na komputerze składników systemu Windows, które umoźliwiają dostęp do sieci
Pewne składniki systemu Windows są absolutnie niezbędne do ustanowienia połączenia ze strefą Neostrada Plus (w szczególności program Dial–Up Networking).
Z zasady te składniki są automatycznie ładowane i konfigurowane na komputerze przy pierwszym instalowaniu zestawu Neostrada Plus.
Te składniki zostały prawdopodobnie usunięte lub zmodyfikowane.
Po ponownym zainstalowaniu na komputerze zestawu Neostrada Plus wszystko powinno powrócić do normy."
neo instalowalem 2 razy i nic:[
proszę o jakieś wskazówki i z góry dzięki!! :)

Odpowiedzi: 4

dzięki serdeczne, rozwiązanie okazało sie skuteczne :!: teraz wszystko gra :D pozdrawiam
TmkW
Dodano
15.07.2004 03:36:18
konto goscia jest kontem z ograniczonymi uprawnieniami. lepszym rozwiazaniem jest utworzenie dla brata nowego konta i dodanie go do grupy uzytkownik standardowy.
zrob tak, wylacz konto goscia i utworz nowego uzytkownika. wszystko zrobisz w opcjach: narzedzia administratora–> zarzadzanie komputerem–>narzedzia systemowe–>uzytkownicy i grupy lokalne.
Tam prawym klawiszem myszki dodaj nowego uzytkownika.

Podobna funkcjonalnosc w wersji obrazkowej:
start–>panel sterowania–>konta uzytkownikow–>wybierz Utworz nowe konto i postepuj wg pokazywanych instrukcji.

powodzenia!
Szymon Grabiński
Dodano
14.07.2004 17:59:36
Szymon Grabiński:
nie masz zainstalowanego dial–up networking, a wiec albo zainstalujesz sobie samemu, albo drugi raz odpalisz na koncie gosc program instalacyjny. Mozesz rowniez uruchomic kreatora sieci i tam skonfigurowac polaczenie szerokopasmowe.

zapomnialem powiedziec ze ja sredniowtajemniczony :lol:
jak to zrobić skoro na koncie gość nie moźna nic instalować – odmowa dostępu!
i które rozwiązanie jest najlepsze :?: (źeby nie tracić miejsca na instalowanie czegoś 2 razy)
TmkW
Dodano
14.07.2004 17:30:30
nie masz zainstalowanego dial–up networking, a wiec albo zainstalujesz sobie samemu, albo drugi raz odpalisz na koncie gosc program instalacyjny. Mozesz rowniez uruchomic kreatora sieci i tam skonfigurowac polaczenie szerokopasmowe.
Szymon Grabiński
Dodano
14.07.2004 15:29:00
TmkW
Dodano:
14.07.2004 15:03:14
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1