PROBLEM Z URUCHOMIENIEM MOJEGO SYSTEMU NA INYM KOMPIE !!!!
Mam taki problem mam na hdd system win xp pro a mój koles wyjezdza na tydzień zostawiając mi mieszkanie do pilnowania tak się sklada ze koles ma SDI w sieci na 4 osoby ( ja mam modem) oraz zainstalowanego win me który ma ok. 2 lat :) i ledwo zipie explorer niedziala a opera dziala w polowie. Jemu to nie przeszkadza ale mi bardzo wiec postanowiłem wziasc swój hdd z winem i podłączyć zamiast jego dysku ale system nie uruchamia się pokazuje się jedynie na dole pasek uruchamiania z lewej do prawej mignie w ciagu 2 sekund i koniec na górze ekranu po lewej miga tylko kreseczka na czarnym tle i dysk stoi nic się dalej nie dzieje nie pomaga nawet tryb awaryjny bo to samo się dzieje co zrobic aby win xp pro skonfigurowany na moim sprzecie ruszyl na innym kompie ???
Dzieki za pomoc
Dzieki za pomoc
Odpowiedzi: 5
Tak SpiderMAN i co dalej jak wlaczysz naprawianie i pojawi ci sie linia poleceń?
Bzdura.BENO:Z systemem XP ten numer nie przejdzie.
Jedynie udałoby się to gdyby konfiguracje komputerów były identyczne.
Wystarczy, ze opali instalke XPka na tym kompie gdzie zapakuje dysk swoj. Instalator wykryje instalacje i zapyta, czy chcemy ja naprawic, te opcje wlasnie trzeba wybrac. Tym sposobem, po padzie plyty glownej mojej poprzedniej przesiadlem sie bez problemu najpiers na ECS L7S7A2, a potem na docelowego EPoXa 8RDA3 na NForce2. Moja plyta miala KT133A na pokladzie. Wszystko sie da, tylko trzeba poglowkowac chwilke. System chula juz bez zarzutu rowno rok!!!. Odpowiednio konserwowany.
Nie uzywam przywracania systemu, duzo pracuje na kompie, czasai zdarza sie grac... Po takim potraktowaniu, nawet nie musialem reinstalowac sterow do urzadzen, wszystko dzialalo jak nalezy :D
Zrób Ghosta jego systemu.Zainstaluj nowy system.
Przed powrotem kumpla przywróć Ghosta i po kłopocie.
Przed powrotem kumpla przywróć Ghosta i po kłopocie.
nie dzieki format odpada a inne winy chodza na obcym sprzecie ??? tak pytam z ciekawosci bo niemam zamiaru zmieniac pomecze sie na wiezajcym sie co 5 min sytemie kolesia i zainstaluje nowa opere bo ta jego to szkoda gadac ale przynajmniej ledwo dziala w odroznieniu od explorera ktory mu wogole padl :)
Przecieź to całowicie normalna rzecz źe nie działa.
Płyta główna jest tego przyczyną źe jest inna u kolegi i inna u ciebie. System instalowałeś na swojej i u kolegi to nie bedzie działać. Inne urządzenia nie mają nic do gadania tylko musisz mieć do nich sterowniki (WindowsXP ma kiepską ich baze). Jakby zadziałał dysk z systemem na innym komputerze to był by to cud króry i tak nie oznacza stabilnosci tyle źe odpalił sie. Jedyne wyjście to format dysku u kolegi i wrzucenie od nowa systemu, najlatwiej z bootowalnego CD z XP'ekiem.
Płyta główna jest tego przyczyną źe jest inna u kolegi i inna u ciebie. System instalowałeś na swojej i u kolegi to nie bedzie działać. Inne urządzenia nie mają nic do gadania tylko musisz mieć do nich sterowniki (WindowsXP ma kiepską ich baze). Jakby zadziałał dysk z systemem na innym komputerze to był by to cud króry i tak nie oznacza stabilnosci tyle źe odpalił sie. Jedyne wyjście to format dysku u kolegi i wrzucenie od nowa systemu, najlatwiej z bootowalnego CD z XP'ekiem.
Strona 1 / 1