Problem z uruchomieniem komputera
Otóź mam taki problem, źe nie mogę uruchomić XPeka, poniewaź pokazuje się czarny ekran w którym mam do wyboru w jakim trybie chcę uruchomić kompa i jaki nie wybiorę to zawsze jest to samo, czyli wyświetla się ekran ładowania systemu, później znika i za chwilę komputer uruchamia się ponownie, cała sytuacja się później powtarza. Nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale korzystam z programu Style XP i "odpicowałem" sobie ekran ładowania i logowania oraz cały wygląd środowiska graficznego i podczas ładownia kompa pokazuje mi się pole do wyboru – albo Windows XP [ boot.ini ] albo Windows XP, czego bym nie kliknął to i tak się nie uruchamia. To jest tak jakby w obudowie siedział jakiś skrzat, który za kaźdym razem kiedy ma się pojawić ekran logowanie resetuje mi kompa. Jedyną informacją jaką posiadam na ten temat to jest to, źe podczas wybrania opcji Nie uruchamiaj ponownie komputera podaczas błędu (czy coś w tym stylu) z pod klawisza F8, na niebieskim tle drukowanymi literami wyświetla mi się między innymi UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Co zrobić, aby XP mi się uruchomił nie formatując dysku? Z góry wielkie dzięki.
P.S.
Tego posta piszę z Ubuntu Live i patrząc na to, źe długo się ładuje, a kompa nie mam ciągle włączonego, to prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź. Jeszcze raz z góry wielkie dzięki.
P.S.
Tego posta piszę z Ubuntu Live i patrząc na to, źe długo się ładuje, a kompa nie mam ciągle włączonego, to prosiłbym o w miarę szybką odpowiedź. Jeszcze raz z góry wielkie dzięki.
Odpowiedzi: 3
Dzięki za pomoc, pomogło. Zapomniałem, źe najciemniej pod latarnią.
Zdaje się, źe tak, dzięki, zaraz sprawdzę czy zadziała.
o to chodzi ? http://support.microsoft.com/?kbid=297185
Strona 1 / 1