Problem z uruchomieniem...
Przy wlaczeniu kompa pokazuje sie czarny ekran z nazwa procesowa idt. czyli to co zwykle, a potem juz nic...
Nie wyswietla zadnego bledu, komp tez nie wydaje zadnych dzwiekow, klawiatura nie odpowia.
Co to moze byc ?
Nie wyswietla zadnego bledu, komp tez nie wydaje zadnych dzwiekow, klawiatura nie odpowia.
Co to moze byc ?
Odpowiedzi: 20
I znowu to samo. Tylko, ze tym razem wyjecie baterii nie pomaga. Klawiatura niby sie swieci, ale i tak do biosa wejsc nie mozna :(
P.S.
Plyta to chyba bez firmowa jest ;)
P.S.
Plyta to chyba bez firmowa jest ;)
Napisz jaki masz model płyty głównej to poszukamy jakie masz mieć ustawienia w BIOSie procesora :wink:
Zainstaluj jakiegoś Everesta i zobacz jaka ma temperature proc.
Nie no cos ty, dlaczego mialabym sie obrazac :)
Faktycznie problem udalo sie rozwiazac, ale nie wiem czy mi komp przypadkiem z dymem nie pojdzie ;)
Faktycznie problem udalo sie rozwiazac, ale nie wiem czy mi komp przypadkiem z dymem nie pojdzie ;)
Blush:Hehe... Kobieta ma problem a ty sie smiejesz :P
;)
Przecieź to był źart, mam nadzieje, źe sie nie obraźiłaś :wink:
P.S. Z tego co czytam to juz chyba po problemie. I to jest lepiej niz było :D
Hehe... Kobieta ma problem a ty sie smiejesz :P
;)
;)
Blush:
Tylko, ze jakims cudem rozmiar procka sie zmienil z 800 na 1100 :roll: :? :shock:
A na płycie Ci sie mieści? :lol: O grafe albo kośc ram nie haczy? :wink:
Jak temperatura będzie OK to nic ci sie nie stanie, sam miałem swego czasu 800 na ~1100 zrobiona i było ok. W BIOSie masz ustawienia procesora, magistrala prawdopodobnie 66/100/133. Zmniejsz z tego co masz :)
Mam Intel Celerona.
Wlasnie bedzie gorzej jak sie spali :P
A ewentualnie jak go zmniejszyc ? :>
Wlasnie bedzie gorzej jak sie spali :P
A ewentualnie jak go zmniejszyc ? :>
hehehe
Ty sie zastanawiaj a tu procek sie grzeje..
źartuję :D
Jaki masz procesor Intel czy Amd? Jak nie bedzie sie nic wieszało to niech będzie 1100 :wink:
Ty sie zastanawiaj a tu procek sie grzeje..
źartuję :D
Jaki masz procesor Intel czy Amd? Jak nie bedzie sie nic wieszało to niech będzie 1100 :wink:
No cos ty, neie narzekam, Wrecz przeciwnie, bardzo mnie to cieszy :D
Tylko sie poprostu zastanawiam jak to mozliwe ;)
Tylko sie poprostu zastanawiam jak to mozliwe ;)
Blush:
Tylko, ze jakims cudem rozmiar procka sie zmienil z 800 na 1100 :roll: :? :shock:
No to nie narzekaj :)
sh@dow : pomysł z restartem faktycznie dobry
Huraaaa !!!
Dzieki, dzieki :D Po restercie biosu zadzialalo :)
Jeszcze raz dzieki :mrgreen:
Dzieki, dzieki :D Po restercie biosu zadzialalo :)
Jeszcze raz dzieki :mrgreen:
Sproboje tego restartu...
to moźe restart Biosu np. przez wyjęcie bateryjki na pare minut??
Tyle, ze nie moge wejsc do biosu bo klawiatura nie odpowiada wogole.
Tyle, ze nie moge wejsc do biosu bo klawiatura nie odpowiada wogole.
To spróbuj wyciągnąć tą pamięć. Czy wentylator na procesorze się kręci?
Zresetuj ustawienia BIOSu, daj jako default.
Zresetuj ustawienia BIOSu, daj jako default.
Nic nie wyjmowalam, ani nie dodawalam. Nic nie piszczy. Poprosty zatrzymuje sie na rozpoznaniu procesora i nic dalej sie nie dzieje...
Jesli to pomoze, to dzisiaj przu jego uruchomieniu, wszystko sie wlaczylo, uruchonilam przegladarke i po chwili komp sie wylaczyl. Od tej pory zachowuje sie tak jak napisalam wczesniej.
Jesli to pomoze, to dzisiaj przu jego uruchomieniu, wszystko sie wlaczylo, uruchonilam przegladarke i po chwili komp sie wylaczyl. Od tej pory zachowuje sie tak jak napisalam wczesniej.
Tylko, źe Blush pisze, źe zatrzymuje mu sie przy rozpoznawaniu procesora. :wink: