Problem z uruchamianiem windowsa xp
Witam. Mam taki problemik mianowicie przy włączaniu komputera gdy juź wgra się cały system pokazuje się napis aby uruchomić komputer kliknij na nazwę uźytkownika , co mam zrobić by komputer się do końca sam włączał bez tego kumunikatu . windows xp sp1 .
Z góry dziękuję za pomoc.
Z góry dziękuję za pomoc.
Odpowiedzi: 3
A masz zakladke uzytkownicy i haczyk przy uzytkownicy musza podac login i haslo?
Bo jak tak to jest to to samo tylko ze po polsku...
Odptasz haczyk...
Bo jak tak to jest to to samo tylko ze po polsku...
Odptasz haczyk...
Co do pierwszej porady nie działa dalej prosi by kliknąć na nazwe uźytkownika , a co do drugiej nie mam zakładki Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer".
Cytat:
"...
17 Automatyczne logowanie się do systemu bez wpisywania loginu i hasła Administratora
Uruchom edytor rejestru i odszukaj HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrientVersionWinlogon powinny być tam 3 wartości ciagu : DefaultUserName (wpisz imię jakim się logujesz lub
Administrator) , AutoAdminLogon (utwórz jeśli go nie ma i zmodyfikuj wartość ciągu z 0 na 1) ,DefaultPassword (utwórz jeśli go nie ma i wpisz hasło) "
albo
cytat:
"Aby włączyć automatyczne logowanie w Windows XP naleźy uruchomić polecenie:
control userpasswords2
wybrać zakładkę Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer". Na zapytanie systemu wpisać nazwę i hasło dla uźytkownika logowanego automatycznie"
"...
17 Automatyczne logowanie się do systemu bez wpisywania loginu i hasła Administratora
Uruchom edytor rejestru i odszukaj HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrientVersionWinlogon powinny być tam 3 wartości ciagu : DefaultUserName (wpisz imię jakim się logujesz lub
Administrator) , AutoAdminLogon (utwórz jeśli go nie ma i zmodyfikuj wartość ciągu z 0 na 1) ,DefaultPassword (utwórz jeśli go nie ma i wpisz hasło) "
albo
cytat:
"Aby włączyć automatyczne logowanie w Windows XP naleźy uruchomić polecenie:
control userpasswords2
wybrać zakładkę Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer". Na zapytanie systemu wpisać nazwę i hasło dla uźytkownika logowanego automatycznie"
Strona 1 / 1