Problem z uruchamianiem windowsa xp

Witam. Mam taki problemik mianowicie przy włączaniu komputera gdy juź wgra się cały system pokazuje się napis aby uruchomić komputer kliknij na nazwę uźytkownika , co mam zrobić by komputer się do końca sam włączał bez tego kumunikatu . windows xp sp1 .

Z góry dziękuję za pomoc.

Odpowiedzi: 3

A masz zakladke uzytkownicy i haczyk przy uzytkownicy musza podac login i haslo?

Bo jak tak to jest to to samo tylko ze po polsku...
Odptasz haczyk...
extrim
Dodano
09.07.2004 21:12:57
Co do pierwszej porady nie działa dalej prosi by kliknąć na nazwe uźytkownika , a co do drugiej nie mam zakładki Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer".
to tylko ja
Dodano
09.07.2004 21:02:04
Cytat:
"...
17 Automatyczne logowanie się do systemu bez wpisywania loginu i hasła Administratora

Uruchom edytor rejestru i odszukaj HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsNTCurrientVersionWinlogon powinny być tam 3 wartości ciagu : DefaultUserName (wpisz imię jakim się logujesz lub
Administrator) , AutoAdminLogon (utwórz jeśli go nie ma i zmodyfikuj wartość ciągu z 0 na 1) ,DefaultPassword (utwórz jeśli go nie ma i wpisz hasło) "

albo

cytat:
"Aby włączyć automatyczne logowanie w Windows XP naleźy uruchomić polecenie:

control userpasswords2

wybrać zakładkę Users i wyczyścić pole "Users must enter a user name and password to use this computer". Na zapytanie systemu wpisać nazwę i hasło dla uźytkownika logowanego automatycznie"
extrim
Dodano
09.07.2004 20:29:28
to tylko ja
Dodano:
09.07.2004 19:57:50
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1