Problem z uruchamianiem programu
Witam napisałem mały programik oparty na bazie sqlite
Jeśli odpalam przez 2 kliniecie to program działa normalnie
Jeśli odpalam za pomocą lini komend to niestety się nie łączy
Czy istnieje jakaś możliwość wywoływania programu z poziomu pliku bat by emulował 2 click na plik
w pliku bat próbowałem
start plik.exe
plik.exe
Odpowiedzi: 2
Program to sam szkrobałem :/
Ogólnie właśnie doszedłem do tego że nie są generowane formularze dynamiczne jak wywołuje w ten sposób
a dokładniej jeśli wywołam
this->stat = new statystyki();
by stworzyć nowy formularz to nic się nie dzieje i na tym etapie jest problem
I jest orzech do zgryzienia :/
Jaki błąd dokładnie występuje, że nie można połączyć się z bazą? Zrobiłeś w ogóle jakąś obsługę błędów? Bo generalnie to bardzo dziwna sprawa, że program inaczej zachowuje się po uruchomieniu poprzez podwójne kliknięcie w eksploratorze, a inaczej po uruchomieniu z wiersza poleceń (o ile programista nie zawarł w programie kodu mającego na celu uzyskanie właśnie takiego efektu).
Strona 1 / 1
Tak w ogóle, to nie podałeś prawie żadnych szczegółów odnośnie Twojego programu. Wątpię, czy ktokolwiek będzie w stanie Ci pomóc - jak dotąd, nie spotkałem na tym forum żadnego jasnowidza. Przedstawiona przez Ciebie jedna linijka kodu [quote=tczaude]this->stat = new statystyki();[/quote] mówi jedynie tyle, że gdzieś tworzysz sobie obiekt klasy [i]statystyki[/i]. Nie wynika z tego absolutnie nic poza tym, że stosujesz jakąś dziwną konwencję kodowania. Nazwy klas rozpoczynamy od dużej litery! Próbowałeś uruchomić Twój program pod debuggerem? Czy wtedy też występuje błąd?
[quote=BlaSOFT](...) jak dotąd, nie spotkałem na tym forum żadnego jasnowidza.[/quote]Ha, nie spotkałeś jeszcze naszej forumowej wróżki? :D Zaparz herbatkę - koniecznie liściastą, a tego co zostanie na dnie... łapiesz już w czym rzecz, prawda? ;)