problem z uruchamianiem niektorych programow

po zainstalowaniu w win xp home programow proba ich uruchomienia konczy sie na niczym, po kliknieciu na ikone programu uruchamia sie jedynie proces (alt+ctrl+del)a sam program nie, dodatkowo system nienaturalnie dlugo sie zamyka, probowalem wszystkich zmian w rejestrze ktore znalazlem na forum ale dalej nic, zainstalowalem programy do zamykania systemu i tez nic, system jest czysty spr ad–aware i norton internet security na biezaco, skoncczyly mi sie pomysly,
prosze o pomoc
Lukasz

Odpowiedzi: 9

robi sie coraz dziwniej bo jak popracuje na systemie ok 15 minut to dalej sie zamyka ok 5 minut pomimo ze odinstalowalem wszystkie programy z ktorymi mialem problemy, jestem juz bliski formatu, a tak chcialem tego uniknac, uzywam od kilku lat xp pro i bylo ok, a teraz kupilem laptopa z xp home, legalny wiec pomyslalem ze zostawie a tu kicha sypie sie
oukash
Dodano
28.02.2006 01:19:32
tak zrbilem na samym poczatku, tyle ze autostart kontroluje z poziomu regcleanera ale to jak mysle nie ma znaczenia, wlasnie go wylaczalem po odinstalowaniu tych programow i bylo ok, easy cleanera zainstalowalem ponownie i sprawa sie powtorzyla, bardzo dziwne, moze mam jakas instalke z bledem, juz sam nie wiem
oukash
Dodano
28.02.2006 01:08:00
moźe odrazu nie odinstluj programów, wyłącz je z autostartu start :arrow: uruchom :arrow: msconfig zakładka uruchamianie
SDM
Dodano
28.02.2006 01:00:13
nie ma problemu z komendami laduja sie wszystkie, wirusa raczej nie mam skanowalem Nortonem z biezaca baza wirusow wiec mysle ze jest ok, rozwiazalem chyba problem z wolnym zamykaniem systemu pomogl UPHClean z tym ze jezeli po dluuugim zamknieciu systemu UPHClean wylapal procesy (tak mysle) ktore nie chcialy sie zamknac i system zaczal pracowac (zamykac sie) normalnie (szybko)i jesli znowu probowalem uruchomic te programy ktore mi nie startowaly to historia sie powtarzala i znowu bylo dluuugie zamkniecie UPHClean zadzialal i wszystko wracalo do normy, odinstalowalem wiec te programy a byly to min iTunes, Easy Cleaner. Wlasnie jestem w trakcie testowania. Napiszcie czy dobrze to widze jesli chodzi o UPHClean bo nie moglem znalezc dokladnych informacji nt jego dzialania. Pozdrawiam
oukash
Dodano
28.02.2006 00:55:25
sprawdz ten temat :D

Jeczsze pytanko, czy ładują Ci sie komendy (np. regedit, msconfig itp.) przez start :arrow: uruchom :?:
SDM
Dodano
27.02.2006 23:21:21
sprawdz sobie w podgladzie zdarzen czy nie ma jakis konkretniejszych informacji,.....
a moze masz virusa....
andrev123
Dodano
27.02.2006 23:07:35
wszystkie zmiany w rejestrze o ktoryh mowiliscie juz mam zrobione i dalej nic kom zamyka sie prawie 5 minut, jesli chodzi o pliki .exe to tez watpie, wszystkie programy znam i z tej lokalizacji instalowalem na innym kompie i wszystko chodzi ok, a u mnie kicha, po odpaleniu ze skrotu na pulpicie albo jakkolwiek inaczej uruchamia sie tylko proces a zaden program nie startuje, probowalem powrocic z ustawieniami systemu ok tydzien do tylu czyli mniej wiecej tyle ile to trwa i dalej nic,
pomocy!!!!
oukash
Dodano
27.02.2006 20:54:20
Moźe posypały sie pliki .exe?
W temacie przyklejonym jest "podlink" traktowany o tym.
damiancore
Dodano
27.02.2006 16:23:05
W kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE/System/ControlSet001/Control podswietlamy Control i szukamy wartosci WaitToKillServiceTimeOut
Jest to czas wyrazony w milisekundach (ms) Domyslna wartosc to 20000 – 20 sekund, zmniejszajac te liczbe skrocimy ten czas.

W kluczu HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop nalezy wyedytowac AutoEndTask, podajemy 1. Dzieki temu nie bedziemy musieli potwierdzac zamykania programow.

Wylacz indeksowanie plikow – szybsze wyszukiwanie kosztem wydajnosci. Wybierz Start > Uruchom > services.msc
Z listy wybierz usluge indeksowania, tryb uruchamiania – reczny

Buforowanie: PPM na Moj Komputer > Zarzadzaj/Menadzer urzadzen/Stacje dyskow/[nazwa dysku 2x klik]/Zasady/Wlacz buforowanie zapisu na dysku.
SDM
Dodano
27.02.2006 01:08:39
oukash
Dodano:
26.02.2006 22:41:30
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1