Problem z uruchamianiem niektórych CD

Witam,

Posiadam PC NTT, Windows XP Home Edition Servis Pack 2, Celeron 2.80GHz, 512 MB RAM. Karta graficzna NVIDIA GeForce FX 5500 128 MB. Czy aktualizując sterownik karty ze strony Nvidii mogę go pobrać bez jakichkolwiek czynności poprzedzających (mam tu na myśli reinstalację starego sterownika).  Posiadam wersję sterownika 71.81 z 28.01.2005r. Co przede wszystkim powinienem zrobić i czy w ogóle ma to sens.

Mam taki problem:

1) Przy odtwarzaniu z WMP 11 na pełnym ekranie, czasami gaśnie mi na sekundę/dwie - ekran. (monitor LCD SONY 17", kabel DVI, rozdzielczość ustawiona na 1280 x 1024) Dzieje się tak kiedy odtwarzanie jest na pełnym ekranie. Co może być tego przyczyną?

2) Komputer bez problemu uruchamia mi płyty DVD z filmami, miektóre płyty CD, lecz niektótych płyt CD-R nie ma jakby siły uruchomić w celu zainstalowania. Po włożeniu płyty CD słychać jak napęd chodzi, nawet uruchamia się klepsydra, ale gaśnie po chwili i nic się dalej nie dzieje. Można eksplorować prawym klawiszem myszki. Nie mogę zainstalować z tego powodu Mapy Polski 98. Jeszcze pół roku temu było OK, ale kiedyś odinstalowałem i zaczął się problem. Po takiej próbie instalacji programu z CD, po kilkunastu minutach miałem komunikaty  w rodzaju:

"Błąd systemu Windows. Włóż płytę do stacji" czy coś w tym rodzaju. Jak anuluje jest wszystko dalej OK. Natomiast wtedy po zamykaniu kompa wyświetla mi się komunikat w rodzaju:

"Błąd WOWEXEC nie może być zamknięty, jeśli chcesz zamknąć........"

Przepraszam za moje wypociny, ale może ktoś jest w stanie mi pomóc choć w części problemów.

Pozdrawiam.

Cemit

Odpowiedzi: 1

Ogólnie to te "wypociny" zasługują na interwencję służb porządkowych... a tak na marginesie zanim zainstalujesz nowe sterowniki musisz odinstalować stare, WMP11 może nie jest w stanie pociągnąć takiej rozdziałki wiec ją obniża rezultatem czego jest wygaszanie monitora, co do płyt Cd to już wszystko zostało na tym forum powiedziane wiec zapraszam do szukania, a na początek polecam może jakiś regulamin..  czy coś... :D
AdasB
Dodano
16.02.2007 21:07:48
cemit
Dodano:
15.02.2007 12:15:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1