Problem z upgrade windows XP MCE 2005

Witam.

Mam zainstalowany system windows XP MCE 2005 wraz z spolszczeniem, jednak nie mogę uaktualnić go do polskiej Visty, gdyż opcja jest wyłączona z powodu niemożności aktualizacji danej wersji językowej!!! Nie mogę też też zainstalować IE7 PL z tego samego powodu (pojawia się komunikat "ta instalacja nie obsługuje bieżącego języka systemu operacyjnego"

Można  coś z tym zrobić?

Pozdrawiam

Odpowiedzi: 1

Ano można, tylko więcej informacji by się przydało, jakby co tutaj masz listę najczęstrzych problemów z aktualizacją -> http://support.microsoft.com/?kbid=930743&SD=tech. Co do IE 7 poczytaj sobie o tym w archiwum działu programów w Tematyce CentrumXP.
Anathema
Dodano
08.02.2007 08:56:30
  • marek72 09.02.2007 16:59:17

<P>Dzięki za odpowiedź. Zainstalowałem IE7 PL, jednak wciąż uaktualniene mojego systemu do Visty jest wyłączone. Na stronie microsoftu nie znalazłem rozwiązania, choć piszą, że jednym z powodów zablokowania opcji uaktualnienia może być: </P> <P>"W uaktualnianej wersji systemu Windows jest używany inny język."</P> <P>Ale jakiegoś rozwiązania nie ma. Zresztą jak już pisałem, oba systemy są w wersji polskiej, więc teoretycznie wszystko powninno być OK... </P> <P>Jakie informacje masz na myśli? Wygląda na to, że jest to podobny problem, jak z instalacją IE7 PL, pewnie będzie trzeba podmieniać jakieś pliki, by usunąć ten problem...</P>

• Anathema 09.02.2007 17:03:44

<P>Jeszcze jakbyś napisał jaką wersję Visty próbujesz zainstalować... Zerknij do FAQ'u i zobacz czy możesz auktualnić MCE posiadaną edycją Vista.</P> <P>Jeśli nic z tego nie wyjdzie, zawsze możesz przeprowadzić czystą instalkę.</P>

• marek72 10.02.2007 19:28:48

Mam Viste w wersji 32 bitowej. Faktycznie w FAQ'u piszą że:<FONT size=2> <P><STRONG>"W niektórych wersjach językowych systemu Windows XP funkcja uaktualniania nie jest obsługiwana" </STRONG></P> <P>Dotyczy to również <FONT size=2>Windows XP Media Center Edition w polskiej wersji.... wszystko jasne.</FONT></P> <P><FONT size=2>Dzięki za pomoc</FONT></P> <P><FONT size=2>Pozdrawiam</P></FONT></FONT>

marek72
Dodano:
07.02.2007 23:05:50
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1