problem z udostepnieniem sieci

Witam, mam udostepniona siec za pomoca kreatora, tak zeby podzielic neostrade. Korzystam z kreatora, i niby wszystko dziala. Ale np. program Dc++ nie dziala mi wcale, wyczytalem w sieci ze to przez zapore systemu XP. Wiec wylaczylem ja, i moge korzystac z programu, ale drugi komputer wogole nie widzi polaczenia :( Nie moge tego zrozumiec, dlaczego na drugim komputerze nie ma neta skoro zapora jest wylaczona ? Jak to rozwiazac ?

Odpowiedzi: 5

Nie ma za co. Wazne ze juz dziala.
EL NINO
Dodano
09.01.2005 17:15:45
dzieki wielkie, dzieki Tobie dziala mi teraz wszystko jak nalezy, pozdrawiam i dzieki serdeczne jeszcze raz :)
krzysiek23
Dodano
09.01.2005 17:08:20
Ale mieszasz :wink: .
krzysiek23:
Drugi komp

–klient sieci M$ Networks
–udostępnianie plików i drukarek
–protokół TCP/IP dla karty sieciowej
–IP 192.168.0.2
–maska podsieci 255.255.255.0
–załączamy NetBIOS przez TCP/IP
A gdzie brama i DNS ? Skad ten komputer ma wiedziec ktoredy ma wyjscie do neta ? Czytales, ale nie do konca.

krzysiek23:
Jak wylacze zapore w uslugach to na drugim kopmuterze automatycznie nie ma neta !? .
Kto Ci kazal w uslugach zapore wylaczac ? Nie sluchaj ludzi, ktorzy pierdoły opowiadaja. Przeciez wylaczajac zapore w uslugach, wylaczasz od razu udostepnianie internetu. Czytales opis tej uslugi zanim ja wylaczales ? Nie sadze.
Poza tym, sama zapore bez zadnych problemow mozesz wylaczyc albo we wlasciwosciach danego polaczenia sieciowego jesli system jest bez SP2, albo w samym Centrum zabezpieczen, jesli SP2 jest zainstalowany. Z tym, ze nie zapore w calosci, czyli dla wszystkich polaczen, ale tylko dla polaczenia LAN.
EL NINO
Dodano
09.01.2005 14:15:53
Skonfigurowalem komputery recznie, bez korzystania z kreatora.

Pierwszy komp, ten z ktorego udostepniam neostrade:

–IP 192.168.0.1

Drugi komp

–IP 192.168.0.2

Komputery widza sie w otoczeniu sieciowym, jednak nie dziala udostepniony internet na drugim komputerze, wogole nie widzi polaczenia przez neostrade.
Jesli skorzystam z kreatora polaczenia to internet dziala na obu komputerach, jednak kreator zalacza automatycznie zapore windows xp, i nie dzialaja niektore programy. Jak wylacze zapore w uslugach to na drugim kopmuterze automatycznie nie ma neta !? . Prosze pomozcie, bo nie wiem juz gdzie szukac przyczyny, to tak jakby zlodziej mogl wejsc przez zamkniete drzwi, a nie mogl przez otwarte :/
krzysiek23
Dodano
09.01.2005 14:02:11
Ustawilbys sobie te sieciowki recznie i zostawil kreatora w spokoju. To wcale nie jest trudne a pomoc masz w przyklejonym w tym dziale temacie.
EL NINO
Dodano
07.01.2005 02:12:40
krzysiek23
Dodano:
06.01.2005 11:17:08
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1