Problem z udostepnieniem przez karte wireless
Witam
Czy ktos wie jak nalezy skonfigurowac windowsa aby udostepnial polaczenie sieciowe przez karte bezprzewodowa. Gdy robie to krok po kroku w etapie wyboru karty pojawia mi sie karta bezprzewodowa jako niepodlaczona i musze nacisnac zeby ja ignorowal aby przejsc dalej. Po teoretycznym skonfigorowaniu karta ma prawidlowe ip itd ale niemoge podlaczyc sie do niej. Musze jeszcze doddac ze te dwa komutery nieiwdza sie niewiem dlaczego
Z gory dziekuje i pozdrawaim
Czy ktos wie jak nalezy skonfigurowac windowsa aby udostepnial polaczenie sieciowe przez karte bezprzewodowa. Gdy robie to krok po kroku w etapie wyboru karty pojawia mi sie karta bezprzewodowa jako niepodlaczona i musze nacisnac zeby ja ignorowal aby przejsc dalej. Po teoretycznym skonfigorowaniu karta ma prawidlowe ip itd ale niemoge podlaczyc sie do niej. Musze jeszcze doddac ze te dwa komutery nieiwdza sie niewiem dlaczego
Z gory dziekuje i pozdrawaim
Odpowiedzi: 7
o ile dobrze zrozumialem oba kompy maja karte wireless i nie ma pomiedzy nimi jkaiegos AP. jeden z nich ma net i chce udostepnic go drugiemu ?
jezeli net udostepnia ci karta wireless wiec na kompie pierwszym (udostepniajacym) musisz utworzyc profil, i wnim opisac typ polaczenia.
nadaj nazwe swojemu polaczeniu,
ustal jaki bedzie typ szyfrowania: WEP, WPA, lub inne, lub w ogole ––>open
sprawdz jakie masz standardy kart B, G, ustaw tryb b only, g only lub mixed.
wszystkie ustawienia zastosuj w drugim kompie w ustawieniach karty wireless.
jezeli polaczenie to realizowane jest bez routera wiec musisz odchaczyc w obu kompach ad–hoc.
powodzenia, zazwyczaj prosciej jest nadac jakis klucz–key i uzyskac poloczenie niz robic to bez klucza–open.
jezeli net udostepnia ci karta wireless wiec na kompie pierwszym (udostepniajacym) musisz utworzyc profil, i wnim opisac typ polaczenia.
nadaj nazwe swojemu polaczeniu,
ustal jaki bedzie typ szyfrowania: WEP, WPA, lub inne, lub w ogole ––>open
sprawdz jakie masz standardy kart B, G, ustaw tryb b only, g only lub mixed.
wszystkie ustawienia zastosuj w drugim kompie w ustawieniach karty wireless.
jezeli polaczenie to realizowane jest bez routera wiec musisz odchaczyc w obu kompach ad–hoc.
powodzenia, zazwyczaj prosciej jest nadac jakis klucz–key i uzyskac poloczenie niz robic to bez klucza–open.
Zainstalowales prawidlowo ta sieciowke ? Sterowniki odpowiednie ? W menedzerze urzadzen nie ma przy niej zadnego bledu ? Jest zalaczona ?
Zainstalowales prawidlowo ta sieciowke ? Sterowniki odpowiednie ? W menedzerze urzadzen nie ma przy niej zadnego bledu ? Jest zalaczona ?
No raczej jestem tego samego zdania ale jak zrobic zeby byla polaczona. ??
Nie sadzisz ze tutaj tkwi Twoj problem ? Skoro jest "niepodlaczona", w jaki sposob ma sie polaczyc ?lesko:...pojawia mi sie karta bezprzewodowa jako niepodlaczona i musze nacisnac zeby ja ignorowal
Wielkie dzieki ale niepomaga tu chodzi o to ze 2 komputery sie niewidza przez siec bezprzewodowa
Jesli ma ktos jeszcze jakis pomysl prosze o pomoc
Jesli ma ktos jeszcze jakis pomysl prosze o pomoc
tu to masz:
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
pzdr
http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=12707
pzdr
Strona 1 / 1