problem z udostepnieniem neta na sieci
mam problem z udostepnieniem internetu na sieci lolalnej. jeden komp jest na stale podlaczony do neta, ze stalym ip pobieranym z DHCP. na drugiej siecowce ma ustawione ip 192.168.0.1 itd, na drugim kompie jest oczywisci 192.168.0.2, wszystkie udostepnienia i inne pierdoly sa poustawiane ale net na drugim kompie nie dziala... ale nie do konca bo z tego drugiego kompa mozna zpingowac wszystko (np wp.pl) dziala tez na nim ftp ale nie dziala www i komunikator. to mozeliwe ze dostawca neta jakos to zablokowal? czy o co to moze chodzic?
Odpowiedzi: 6
No to zle Ci sie wydaje.Broox:...bo mi sie wydaję ze mógł zablowkować MACa...
lenny, sciagnales i uruchomiles plik ?
najlepiej sie dowiedz bo mi sie wydaję ze mógł zablowkować MACa...
no wiec jak dostawca mogl to zablokowac?
MAC drugiej sieciowki nie ma tu nic do rzeczy.Broox:usługodawca neta nie ma zarejestrowanego MACa tzn. indywidualnego nr tej drugiej karty sieciowej
najprawdopodbniej moze byc własnie tak ze usługodawca neta nie ma zarejestrowanego MACa tzn. indywidualnego nr tej drugiej karty sieciowej i po prostu blokuje odbiór danych przez nią!
Mozliwe ze dostawca zablokowal, mozliwe ze masz uszkodzony winsock na drugim kompie. Przy drugiej okolicznosci zastosuj sciagniety z neta plik winsockfix.exe, po czym ponownie skonfiguruj siec.
Strona 1 / 1