Problem z udostepnianiem
mam problem z udostępnianiem katalogów w XP kumple z sieci nie moga wejść do mnie bo jest jakieś hasło (ktorego wogule nie znam ) próbowałem właczenie konta goscia kreatora sieci i nic
Odpowiedzi: 7
Slay3R czy ty wiesz co piszesz napisałeś gościowi źeby zaznaczył uźyj prostego udostępniania plików a to ma być odwrotnie on ma ODZNACZYĆ proste udostępnianie plików. Wtedy Pojawi mu sie kupe opcji do udostępniania tylko waruek to partycja NTFS.
Tak z czystej ciekawosci zapytam – przeszukales ten dzial ? Nic wiecej nie bede pisal, bo post skierowany zostal tylko do jednej osoby :( .
P.S. Czekamy w takim razie :wink: .
P.S. Czekamy w takim razie :wink: .
Dark Angel:w takim razie masz cos z Winem bo jesli konto goscia masz wyłaczone to wogule nie powienienes miec mozliwosci udostepniania innym swojego katalogu chyba ze stworzyłes dla kolegi osobne konto, to wtedy sprawdz tam, sprubuje jeszcze właczyc konto gościa i przypisac mu hasło !
CZESC!
Widze ze znasz sie na temacie wiec pozwole sobie zasygnalizowac nastepujacy problem podobnego typu.
Tzn. serwer Win Xp, koncowki stacje Win 98 – mam takich samych uzytkownikow i hasla zarowno na XP jak i na swoich kompach z Win 98 – i nie moge drukarki udostepnic mimo ze jest widoczna pisze komunikat brak dostepu do IPC$ co zrobic?
Jesli chodzi o foldery moge sie dostawac z Win Xp do kazdego skolei w druga strone jest to nie mozliwe – mam zainstalowane wszytkie upgrade. I co z tym tematem.
Pozdrawiam i czekam na wiesci!
wiesio prince" border="0" />
aaaaaaaaa wale to :evil: zrobie sobie FTP dla kumpil z lanu :lol: i przynajmniej bede miec wiecej opcji
w takim razie masz cos z Winem bo jesli konto goscia masz wyłaczone to wogule nie powienienes miec mozliwosci udostepniania innym swojego katalogu chyba ze stworzyłes dla kolegi osobne konto, to wtedy sprawdz tam, sprubuje jeszcze właczyc konto gościa i przypisac mu hasło !
Proste udostępnianie mija sie z celem bo che mieś podobnie jak w 98 a sieć jest dobrze skonfigurowana
wejdź w mój komputer/narzędzia/opcje folderów/zakładka widok i zaznacz uźyj prostego udostępniania plików.
Teraz kliknij jakiś folder prawym klaw. myszki i wybierz udostępnianie/udostępnij ten folder w sieci.
Upewnij się czy macie dobrze skonfigurowaną sieć tj, adresy ip, maska podsieci. Musicie mieć tą samą grupę roboczą.
Teraz kliknij jakiś folder prawym klaw. myszki i wybierz udostępnianie/udostępnij ten folder w sieci.
Upewnij się czy macie dobrze skonfigurowaną sieć tj, adresy ip, maska podsieci. Musicie mieć tą samą grupę roboczą.
Strona 1 / 1