Problem z udostepnianiem

Witam!

Mam bardzo nietypowy problem. Otoz mam w domu dwa komputery polaczone sieciowkami, poprawnie skonfigurowane, dzialajace. Az do wczoraj, kiedy to na drugim komputerze internet odmowil posluszenstwa. Zazwyczaj wystarczylo wylaczyc i wlaczyc polaczenie lokalne na serwerze aby wszystko bylo ok. Jednak wczoaj to nie pomoglo. Odpalilem jeszcz raz kreatora konfiguracji sieci na serwerze, ale ten mi mowi, ze nie mozna ukonczyc operacji, a we wlasciwosciach polaczenia internetowego nie ma opcji udostepniania polaczenia. Wyczytalem na forum ze trzeba sprawdzic czy w narzedziach administracyjynch–> uslugi jest wlaczone udostepnianie polacznie internetowego, jednak moj problem tkwi w tym, ze takiej uslugi w ogole tam nie ma !! Szukalem na forum podobnego problemu, ale niestety nie znalazlem.

Ratujcie ! ;r

UPDATE: Mam juz okno we wlasciwosciach polaczenia internetowgo ze moge udostepniac polaczenie, jednak ja je zaznaczam i wybieram OK, to wyskakuje mi okno ktore informuje mnie, ze usluga jest nie zainstalowana

Odpowiedzi: 2

Beret:
Otoz mam w domu dwa komputery polaczone sieciowkami, poprawnie skonfigurowane, dzialajace.
Wszystko pieknie, ale nie chce sie domyslac co to za systemy na tych kompach. Zechciej w przyszlosci podawac jakies konkretne informacje. Tylko dlatego, ze napisales "we wlasciwosciach polaczenia internetowego" mozna podejrzewac ze jest to w2k, XP, w2k3.
Skoro komunikat mowi o braku uslugi, to chyba trzeba zerknac do tych uslug ? Usluga Udostepniania jest polaczona z usluga Zapory i tam ja znajdziesz – na dole listy uslug. W Uruchom –> sevices.msc.
Byc moze wystarczy tylko zalaczyc ? No a jesli wyskoczy znowu info o tym ze zalaczenie sie nie powiodlo, bo nie uruchomiona jest usluga od ktorej zalezna jest usluga Zapory, przejdz do wymienionej i zalacz.

Czy Ty "przypadkiem" nie wylaczyles sobie uslugi RPC, bo "ktos" tak podpowiedzial ?

Szymon Grabiński:
ok, a probowales recznie wpisac odpowiednie dane?
Jakie i gdzie skoro nie mozna zalaczyc udostepniania ? szymonie – zacznij w koncu czytac posty.
EL NINO
Dodano
31.12.2004 17:06:27
ok, a probowales recznie wpisac odpowiednie dane?
dla ulatwienia mozesz zrobic zrzuty z ipconfig'a. a potem zajmniemy sie blednym kreatorem.
Szymon Grabiński
Dodano
31.12.2004 16:55:36
Beret
Dodano:
31.12.2004 12:37:50
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1