problem z udostepnianiem zasobow sieciowych

a wiec wyjasnie jak wyglada moj problem:
mam w sieci 2 komputery na jednym mam win xp a na drugim win me. siec jest juz skonfigurowana jednak siec odmawia dostepu do komputera z win xp. kiedy na komputerze z win me wchodze w moje miejsca sieciowe–>cala siec–>mshome–> tomek(nazwa komputera z win xp) wyskakuje komunikat: "\tomek jest niedostepny brak uprawnien dostepu do zasobu" chociaz polaczenie odwrotne udaje sie. przegladalem juz kilka tematow o podobnych problemach jednak nie moge wciaz temu zaradzic :(

bede bardzo wdzieczny jesli pomozecie

Odpowiedzi: 6

hali:
wielkie dzieki!!! udalo sie :) zrobilem tak jak bylo w poscie z tym tworzeniem uzytkownika i dziala
jeszcze raz dziekuje!!!
Nie ma za co.
No i nie "udalo sie" a po prostu: "dziala", bo to musi dzialac.
EL NINO
Dodano
20.12.2004 18:32:29
wielkie dzieki!!! udalo sie :) zrobilem tak jak bylo w poscie z tym tworzeniem uzytkownika i dziala
jeszcze raz dziekuje!!!
hali
Dodano
20.12.2004 15:49:12
Jesli te dwa kompy sa Twoje, lub nie boisz sie zmiany/kasowania danych, zaznacz udostepnianie proste i sprobuj w ten sposob. Natomiast jesli nie, pozostaje Ci zalozyc na XP konto i udostepniac wlasnie w ten sposob. Nie wiem niestety gdzie juz grzebales, co zmieniales, przestawiales i w zwiazku z tym trudno bedzie podac proste: kliknij tu, wpisz to, zaznacz tamto.
Przyjzyj sie opisowi i zrob to udostepnianie dokladnie w ten sposob –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
Roboty dwie minuty i zaoszczedzone nerwy.
EL NINO
Dodano
20.12.2004 14:21:08
a wiec sprawdzilem i konto goscia wlaczone, wyrzucone z odmowy dostepu, me ma logowanie z haslem i do siecis ms ale "udostepnianie proste mam odchaczone. i nie wiem co dalej bo wciaz nie dziala
hali
Dodano
20.12.2004 13:39:12
Konto Gosc wlaczone ? Wyrzucone z Odmowy logowania z sieci ? Zaznaczone Udostepnianie proste ? ME ma logowanie do komputera z haslem ? Do sieci M$ Networks ? Itd, itd ...
EL NINO
Dodano
20.12.2004 13:15:05
to jeszcze raz ja
przegladlem jeszcze kilka tematow na ten temat ale niestety nie moge nadal sobie poradzic :/
bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mi pomogl rozwiazac ten problem bo juz nie wiem co mam robic...
hali
Dodano
20.12.2004 04:19:42
hali
Dodano:
20.12.2004 02:02:14
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1