problem z udostepnianiem zasobow sieciowych
a wiec wyjasnie jak wyglada moj problem:
mam w sieci 2 komputery na jednym mam win xp a na drugim win me. siec jest juz skonfigurowana jednak siec odmawia dostepu do komputera z win xp. kiedy na komputerze z win me wchodze w moje miejsca sieciowe–>cala siec–>mshome–> tomek(nazwa komputera z win xp) wyskakuje komunikat: "\tomek jest niedostepny brak uprawnien dostepu do zasobu" chociaz polaczenie odwrotne udaje sie. przegladalem juz kilka tematow o podobnych problemach jednak nie moge wciaz temu zaradzic :(
bede bardzo wdzieczny jesli pomozecie
mam w sieci 2 komputery na jednym mam win xp a na drugim win me. siec jest juz skonfigurowana jednak siec odmawia dostepu do komputera z win xp. kiedy na komputerze z win me wchodze w moje miejsca sieciowe–>cala siec–>mshome–> tomek(nazwa komputera z win xp) wyskakuje komunikat: "\tomek jest niedostepny brak uprawnien dostepu do zasobu" chociaz polaczenie odwrotne udaje sie. przegladalem juz kilka tematow o podobnych problemach jednak nie moge wciaz temu zaradzic :(
bede bardzo wdzieczny jesli pomozecie
Odpowiedzi: 6
Nie ma za co.hali:wielkie dzieki!!! udalo sie :) zrobilem tak jak bylo w poscie z tym tworzeniem uzytkownika i dziala
jeszcze raz dziekuje!!!
No i nie "udalo sie" a po prostu: "dziala", bo to musi dzialac.
wielkie dzieki!!! udalo sie :) zrobilem tak jak bylo w poscie z tym tworzeniem uzytkownika i dziala
jeszcze raz dziekuje!!!
jeszcze raz dziekuje!!!
Jesli te dwa kompy sa Twoje, lub nie boisz sie zmiany/kasowania danych, zaznacz udostepnianie proste i sprobuj w ten sposob. Natomiast jesli nie, pozostaje Ci zalozyc na XP konto i udostepniac wlasnie w ten sposob. Nie wiem niestety gdzie juz grzebales, co zmieniales, przestawiales i w zwiazku z tym trudno bedzie podac proste: kliknij tu, wpisz to, zaznacz tamto.
Przyjzyj sie opisowi i zrob to udostepnianie dokladnie w ten sposob –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
Roboty dwie minuty i zaoszczedzone nerwy.
Przyjzyj sie opisowi i zrob to udostepnianie dokladnie w ten sposob –> http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?p=16873#16873
Roboty dwie minuty i zaoszczedzone nerwy.
a wiec sprawdzilem i konto goscia wlaczone, wyrzucone z odmowy dostepu, me ma logowanie z haslem i do siecis ms ale "udostepnianie proste mam odchaczone. i nie wiem co dalej bo wciaz nie dziala
Konto Gosc wlaczone ? Wyrzucone z Odmowy logowania z sieci ? Zaznaczone Udostepnianie proste ? ME ma logowanie do komputera z haslem ? Do sieci M$ Networks ? Itd, itd ...
to jeszcze raz ja
przegladlem jeszcze kilka tematow na ten temat ale niestety nie moge nadal sobie poradzic :/
bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mi pomogl rozwiazac ten problem bo juz nie wiem co mam robic...
przegladlem jeszcze kilka tematow na ten temat ale niestety nie moge nadal sobie poradzic :/
bylbym bardzo wdzieczny gdyby ktos mi pomogl rozwiazac ten problem bo juz nie wiem co mam robic...
Strona 1 / 1