problem z udostepnianiem Program Files
witam
mam pytanie odnosnie Windows XP Prof.
Mam w f–mie glowny komputer, zainstalowany jest na nim Windows XP Prof. Niestety pozostale dwa stanowiska nie maja dostepu do folderu Program Files (mimo ze udostepnilem cala partycje C).
Poprzednio na serwerze byla wersja HOME i nie bylo problemiu...
Potrzebuje dostepu dla oprogramowania f–my INSERT Subiekt GT. Z tego co wiem pobiera dane z glownego kompa z folderu Program Files, ale niestety przegladajac zasoby sieciowe z poziomu z komputera klienckiego nie mam mozliwosci wejscia do w/w folderu na glownym kompie...
prosze o pomoc
pzdr
mam pytanie odnosnie Windows XP Prof.
Mam w f–mie glowny komputer, zainstalowany jest na nim Windows XP Prof. Niestety pozostale dwa stanowiska nie maja dostepu do folderu Program Files (mimo ze udostepnilem cala partycje C).
Poprzednio na serwerze byla wersja HOME i nie bylo problemiu...
Potrzebuje dostepu dla oprogramowania f–my INSERT Subiekt GT. Z tego co wiem pobiera dane z glownego kompa z folderu Program Files, ale niestety przegladajac zasoby sieciowe z poziomu z komputera klienckiego nie mam mozliwosci wejscia do w/w folderu na glownym kompie...
prosze o pomoc
pzdr
Odpowiedzi: 2
albo po prostu zainstaluj sobie tego subiekta bezpośrednio na c: zamiast w program files
Nie udostepniaj calego dysku. Udostepnij folder Program files i w Zabezpieczeniach (Udostepnianie i zabezpieczenia) nadaj prawa do niego tamtym dwom uzytkownikom.
Strona 1 / 1