problem z udostępnianiem plików w sieci

W firmie załoźono mi sieć dwa komputery i drukarka na początku wszystko było w porządku ale coś się stało i sieć działa tylko w jedną stronę. Komputer 1 z systemem Win XP Pro z drukarką HP Laser Jet 3300 działa poprawnie widzi pliki udostępnione na komputerze 2 a takźe w otoczonu sieciowym znajdują się pliki udostępnione przez ten właśnie komputer 1. Komputer 2 Win XP Home w otoczeniu sieciowym widzi jedynie własne udostępnione pliki, natomiast przy komputerze 1 jest brak dostępu. Jeźeli chodzi o drukowanie to drukuje wszystko oprócz programu księgowego, który jest zrobiony pod DOS–em. Program został przeniesiony z komputera 1 a tam drukował bez problemu. Nie wiem co się mogło stać – bardzo proszę o pomoc.

Odpowiedzi: 1

witam!

o dzialaniu sieci (polaczeniu dwoch komputerow) poczytaj tutaj i sprawdz jak skonfigurowana jest siec u ciebie.
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=19904

co do drukarki to jak masz ja podlaczona. jesli program jest dosowy to pewnie przez port lpt1. program moze nie byc dostosowany do drukowania na port wirtualny. porozmawiaj z autorem programu.
Szymon Grabiński
Dodano
17.10.2004 20:21:11
monikar3
Dodano:
17.10.2004 20:07:27
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1