Problem z udostępnianiem neostrady, rozłącza sieć LAN po resecie komputera.
Witam
Zaczne więc od poczatku, w swojej firmie mam 4 komputery połaczone w sieć - głównie w celu współnego korzystania z drukarki. Po podłaczeniu neostrady na jednym z komputerów stwierdziłem iż jedno stanowisko to za mało i zaczołem udostępniać neo na inny komputer. Ustawiłem komputer GŁÓWNY jako serwer, gdyż neo tego wymagalo z adresem ip 192.168.0.1. W połączeniu sieciowym udostępniłem Neostrade (właściowości - zaawansowane i zaznaczyłem wszystkie opcje + ustawiłem IP w TCP/IP neo). Na tym drugim komputerze, ktory ma czerpac z zasobów serwera "neo" właczyłem kreator konfiguracji sieci. Wszystko dobrze działa do momentu wyłaczenia komputera "serwera neo" . Po ponownym włączeniu albo jest wyłączone udostepnianie neo lub (co częściej się zdarza) komputer w ogóle jest odłączony od sieci LAN. Gdy wchodze do ustawieni sieci LAN w TCP/IP w ogole nie ma wpisanego IP, konsekwencją tego nie ma Maski podsieci itd.
Moje pytanie brzmi, czemu po ponownym włączeniu komputera "serwera neo" jest rozłączony z siecią LAN lub nieudostępnia neo. Komputery które mają mieć interenet posiadają zainstalowany system operacyjny Windows XP Prof. .
pozdrawiam serdecznie