Problem z TV podlaczonym do kompa
Podlaczylem kompa do Tvka i mam czarno-bialy obraz oraz niemam dziweku wiecie oco chdzi ? Mam karte graficzna ATI
Odpowiedzi: 3
A może masz za stary telewizor?
Nic o nic nie wspomniałeś... więcej detali, bracie.
Detale eliminują niedomówienia ;)
Miałem podobnie.
Kupiłem kabelek i wszystko jest czarno-białe.
Ale wiem, że mam za stary telewizor.
I tyle.
I kropka :)
Nic o nic nie wspomniałeś... więcej detali, bracie.
Detale eliminują niedomówienia ;)
Miałem podobnie.
Kupiłem kabelek i wszystko jest czarno-białe.
Ale wiem, że mam za stary telewizor.
I tyle.
I kropka :)
jexon:Podlaczylem kompa do Tvka i mam czarno-bialy obraz oraz niemam dziweku wiecie oco chdzi ? Mam karte graficzna ATI
Moja wypowiedź w podobnym temacie na innym forum (PW):
Chodzi o to że musisz zobaczycz jakie wyście s-video masz na karcie. Ja tego nie zrobiłem i okazał się wałek bo wraz z katrą dostałem przejściówkę która umożliwia mi przejście na 4 rodzaje podłączeń min." czincz, s-video i scart. Otóż wyjście s-video z mojej karty nie jest standardowym wyjściem s-v stąd był problem. Po podłączeniu przejścówki producenta i mając kabel s-v czincz okazało się że wizja jest ale cz-b. Kolejny wałek. Co dalej? Piny w kabli muszą być jeszcze odpowiednio podłączone jeśli dróga końcówka to czincz. Próbowałem w sumie 4 kabli s-video-czincz i [gluteus maximus]. W końcu wziąłem kabel s-video-s-video i samo przejście na czincz i dopiero poszło w kolorze. Teraz śmiga. Czyli producent powinien Ci dać jakieś przejście bo myśle że jest taka samo sytuacja jak u mnie i kabel odpowiednio spinowany. Mam nadzieje że sobie poradzisz z tym problemem. icon_wink3.gif Pozdro.
A dzwięku mieć nie będziesz bo ... to od innej karty zależy.
Pozdro.
-
<a href="http://solar.blurp.org/tvout.html">TV out w kartach Ati </a>
W archiwum znajdziesz. Było wiele razy.
Strona 1 / 1