Problem z TV–OUT Radeon 9550 (czarno–biały ekran)
Witam mam mały problem.
Podłączając telewizor pod karte graficzną Radeon 9550 jest czarno biały ekran.Nie chodzi tu o to jak włączam filmy (bo o tych problemach słyszałem).Poprostu cały ekran (pulpit i wszystko)jest czrno–białe.Wszystkie opcje są dobrze ustawione na 100%.PAL itd..Podłączyłem telewizor JVC kolegi i wszystko ładnie chodzi (wyświetla prawidłowo wszystko w kolorze !!!!). Jednak podłączając swój telewizor SAMSUNG który obsługuje wszystkie formaty PAL i NTSC kolory są czarno–białe...nie wiem czemu :(:( moze miał juź ktoś taki problem ?? (czy to jest wina Tv ??)
Podłączając telewizor pod karte graficzną Radeon 9550 jest czarno biały ekran.Nie chodzi tu o to jak włączam filmy (bo o tych problemach słyszałem).Poprostu cały ekran (pulpit i wszystko)jest czrno–białe.Wszystkie opcje są dobrze ustawione na 100%.PAL itd..Podłączyłem telewizor JVC kolegi i wszystko ładnie chodzi (wyświetla prawidłowo wszystko w kolorze !!!!). Jednak podłączając swój telewizor SAMSUNG który obsługuje wszystkie formaty PAL i NTSC kolory są czarno–białe...nie wiem czemu :(:( moze miał juź ktoś taki problem ?? (czy to jest wina Tv ??)
Odpowiedzi: 8
THX ,tylko mi nie działa wejście w TV :(
miałem ten sam problem z radeonem 9200, zmiana opcji nic nie dawała, ciagle wszystko było Black&White.
Wiec sie wkurzyłem i kupiłem sobie na allegro takie małe cuś co sie nazywa "przejściówka z s–vhs na chinch z KONWERTEREM –gwarancja koloru" i wszystko śmiga w kolorkach :) CENA: ok 6zł
Mozesz tez poszukac w sklepach.
Wiec sie wkurzyłem i kupiłem sobie na allegro takie małe cuś co sie nazywa "przejściówka z s–vhs na chinch z KONWERTEREM –gwarancja koloru" i wszystko śmiga w kolorkach :) CENA: ok 6zł
Mozesz tez poszukac w sklepach.
no tylko ja tego nie umiem zrobić :(.Nie ma gotowych do sprzedaźy ??
poszukaj po necie bo mi się nie chce ale w kostce euro trzeba złączyć kabelek biały cienki z czerwonym i powinno iść kolorowo nie wiem które to nuźki ale na 100 % to działa napewno te dwa cienkie i na niźszą w numweacji nuźkę:)
Cześć, miałem podobny problem. Rozwiązał się sam gdy na pilocie szukałem na którym programie będzie działać – zaskoczył na AV1 czy AV2.
Oczywiście Alt F5 źeby przejść na telewizor.
Oczywiście Alt F5 źeby przejść na telewizor.
Sorki, juź się nie odzywam w tym temacie skoro masz HAMA.
Kabel kupiłem nowy firmy HAMA. On jest przeznaczony do tego typu urządzeń !!Wejście w telewizorze jest TV Scart/Peritel a na karcie graficznej jest S–Video!! Kabel działa w 100% bo podłaczajac telewizor JVC wszystko działało :(
Musisz sprawdzić kabel według tego schematu, ustalimy czy wina po stronie kabla leźy.
Strona 1 / 1