Problem z Torrentem
Problem pojawil sie jakis tydzien temu. Po prostu nie moge nic sciagac, wyskakuje mi problem z NATem. Filewall mam wyłączony. Jestem w sieci lokalnej, mam wewnętrzny IP. Czy jest mozliwoas ze admin mojej sieci zablokował porty odpowiadające za torrenta ?
Odpowiedzi: 18
ja mam za 10 zł.
a teź miałem podobne problemy. teraz znikły gdyź mam
zewnętrzne ip. czyli poprostu jestem widoczny w światowej sieci
a teź miałem podobne problemy. teraz znikły gdyź mam
zewnętrzne ip. czyli poprostu jestem widoczny w światowej sieci
nie zawsze jest taka opcja ;P ja moge to miec za 7 zeta ;]
zamów u admina zewnetrzne ip i będzie cool
HEHE no własnie go uźywam i nic niepomaga :cry:Wilson:wyproboj BitCometa dzisiaj polecilem go koledze ktory uzywal Azureusa mial tam max 10 kb i ciagle problem z natem, instalnal bitcometa i ma 50 kb /s ;]
wyproboj BitCometa dzisiaj polecilem go koledze ktory uzywal Azureusa mial tam max 10 kb i ciagle problem z natem, instalnal bitcometa i ma 50 kb /s ;]
Krzysiek_84:no zrobiłem co trzeba i dalej nic :( a co z tymi połączeniami co napisałem dlaczego znajduje mi 100 ludzi ze ściąganym przezemnie plikiem połaczy powiedzmy z 20 a ściaga od 5(znowu to samo co powyźej :) ale niema odpowiedzi 8) )
Większość z tych ludzi co ściągają, to co Ty ściągasz, moźe mieć ustawiony limit połączeń do siebie, np ustawiony na 4 połączenia.
Do nich mogą być juź popodłączane cztery osoby, więc, źeby się do takiej osoby podłączyć musisz czekać, aź zrobi się miejsce w kolejce i wskoczysz na miejsce kogoś, kto juź odłączył się od danej osoby.
Jeśli jest duźo takich osób, to będziesz długo czekał, jednak – jak zauwaźyłem ze swoich obserwacji – to mniej więcej po kilkunastu minutach transfer rośnie do swego zwykłego poziomu.
no zrobiłem co trzeba i dalej nic :( a co z tymi połączeniami co napisałem dlaczego znajduje mi 100 ludzi ze ściąganym przezemnie plikiem połaczy powiedzmy z 20 a ściaga od 5(znowu to samo co powyźej :) ale niema odpowiedzi 8) )
Krzysiek_84:Jeźeli chodzi o łacze to mam sieć lokalna 1,5 mb na około 30 osób :oops: .A co do zapory na sp2 to według mnie to gdyby działała to by mnie wogóle niełaczyło ale moge sie mylić.To moźe mi napiszecie jak ją wyłaczyć bo mam angielskiego i zabardzo niewiem gdzie ją wyłaczyć.
1.5 MB: 30 =50kB nie duźo ale zawsze coś.
Net sieciowy, więc moźe Ci przeszkadzać coś takiego jak NAT czy firewall.
Jak wyłączyć zapore masz po polsku tutaj
Przetlumacz sobie za pomoca tej strony.
Dynamiczny IP moze byc zarowno zewnetrzny/publiczny jak i wewnetrzny/prywatny.
Racja, przepraszam za wprowadzenie w blad.
Jeźeli chodzi o łacze to mam sieć lokalna 1,5 mb na około 30 osób :oops: .A co do zapory na sp2 to według mnie to gdyby działała to by mnie wogóle niełaczyło ale moge sie mylić.To moźe mi napiszecie jak ją wyłaczyć bo mam angielskiego i zabardzo niewiem gdzie ją wyłaczyć.
Dynamiczny IP moze byc zarowno zewnetrzny/publiczny jak i wewnetrzny/prywatny. To wszystko zalezy od ustawien sieci, serwera DHCP.Ivaho:Dynamiczne IP jest adresem zewnętrznym...
Dynamiczny IP moze byc zarowno zewnetrzny/publiczny jak i wewnetrzny/prywatny. To wszystko zalezy od ustawien sieci, serwera DHCP.Ivaho:Dynamiczne IP jest adresem zewnętrznym...
Krzysiek_84:Ja o tym wiem źe sie łaczysz z osobami a nie z serwerem ale dlaczego takie ograniczenie??dziwne nigdy tak niemiałem.A Dlaczego powiedzmy źe znajdzie mi 100 osób które mają to co chce ściągnąć połaczy mnie powiedzmy z 20 a sciąga od 5 ??co to ma być mam zewnętrze ip
czy takie prędkości masz zawsze na kaźdym pliku, na kaźdej stronie? jeśli tak moźliwe, źe admin przyblokował ci porty – wtedy zawsze będziesz miał prędkości 0–1kB/s
nie podałeś nawet jakie masz łącze
Wyłącz zaporę internetową jesli masz włączoną. SP2 zainstalowany?
jezeli bede mial zewnetzene ip polepszy sie transfer ? bo mam taka mozliwosc ;]
Rozroznie Ci to czytelnie:
Jesli masz Stałe IP, czyli takie, które nie zmienia się to moźe być :
wewnętrzne – to IP wewnątrz sieci LAN, niewidoczne z zewnątrz sieci w której znajduje się komputer z tym adresem IP
zewnętrzne – publiczne – jest to IP widoczne z zewnątrz sieci LAN, zazwyczaj posiada je serwer komunikujący się bezpośrednio z Internetem lub komputery nie posiadające połączenia internetowego rozdzielające routerem lub serwerem
Korzystając z klientów sieci BitTorrent i mając wewnętrzny adres IP nie moźna połączyć się z częścią osób pobierających dany release, gdyź te osoby nie widzą nas. Rozwiązaniem moźe być przekierowanie standardowych portów, z których korzystają klienty BT – 6881 – 6889, lub wykupieniem u dostawcy usług internetowych zewnętrznego adresu IP.
Dynamiczne IP mają osoby korzystające z technologii ADSL (Neostrada). Taki adres jest zmienny, co znaczy, źe raz na jakiś czas (np. co 24 godziny) jest zmieniane na inny losowy wybierany. Dynamiczne IP jest adresem zewnętrznym, co znaczy, źe nie jest w źaden sposób blokowane.
Odpowiedz wiec chyba nasuwa sie sama...
8)
BitCometa wyproboj jak dla mnie najlepszy
Ja o tym wiem źe sie łaczysz z osobami a nie z serwerem ale dlaczego takie ograniczenie??dziwne nigdy tak niemiałem.A Dlaczego powiedzmy źe znajdzie mi 100 osób które mają to co chce ściągnąć połaczy mnie powiedzmy z 20 a sciąga od 5 ??co to ma być mam zewnętrze ip
a coź takiego ściągasz czego nie dostaniesz na slepowej pułce ?
Krzysiek_84:Ja teź mam podobny problem tylko nie tyle źe mi niechce ściągac ale zatrzymuje sie na 3 kbs i ani bajta więcej:) i tak na kazdym kliencie :x
Ściągając ze stron internetowych, ściągasz z serwera, na których jest umieszczona strona oraz pliki.
Podczas ściągania Azureusem, czy innym klientem, łączysz się bezpośrednio z osobą udostępniającą, jeśli nie w całości, to tymczasowo w części, interesujący Cię plik.
Twój download, czyli upload osoby udostępniającej, nie jest zaleźny od źadnego serwera, gdyź nie z serwera ściągasz. Zasysasz wprost z dysku tej właśnie osoby udostępniającej. Twój download jest zaleźny od szybkości łącza osoby udostępniającej, ustawień uploadu tejźe osoby oraz to z iloma osobami połączyłeś/aś się.
Gdy np. maksymalny upload seedera wynosi 16 kb/s, to nawet gdyby warunki było jak najlepsze, to nigdy od tej osoby nie pociągniesz więcej niź te 16 kb/s. Gdy ktoś udostępnia coś przez modem (prawie nierealne) to jego maksymalny upload wynosiłby 7 kb/s (przy najszybszym zwykłym modemie telefonicznym – 56 kbit/s) – i nigdy nie przekroczysz więcej niź te 7 kb/s.
Jednak gdy Azureus połączy się z większą ilością osób, to naturalnie części pliku będą pobierane od większej ilość peersów, a co za tym idzie, download będzie większy.
8)
Ja teź mam podobny problem tylko nie tyle źe mi niechce ściągac ale zatrzymuje sie na 3 kbs i ani bajta więcej:) i tak na kazdym kliencie :x
Zawsze jest taka mozliwosc.
Sprobuj zmienic klienta, dla NATa szczegolnie polecam BitSpirit.
Do pobrania
Sprobuj zmienic klienta, dla NATa szczegolnie polecam BitSpirit.
Do pobrania
Strona 1 / 1