Problem z Tlenem
moj problem polega na tym ze gdy uruchamiam tlena to gg ktore w nim mam ustawione nie wlacza sie odrazu.Tlen sie laczy bez problemu a gg mruga.dopiero gdy sam klikne i zminie status w gg laczy siel.Niby to pierdola ale drazni mnie
Odpowiedzi: 11
juz tlumacze
Wtyczka umoźliwia przesyłanie plików do Komunikatora Gadu–Gadu (p2p) oraz obrazków w oknie rozmowy.
Oznaczenia ikonek:
kółko zielone = kontakt ma npubliczne ip + brak nat lub forwardowany port
kółko pomarańczowe = kontakt jest za nat
kółko czerwone = kontakt ma wyłączone p2p
kółko szare = kontakt nie ma nas na liście
Wtyczka umoźliwia przesyłanie plików do Komunikatora Gadu–Gadu (p2p) oraz obrazków w oknie rozmowy.
Oznaczenia ikonek:
kółko zielone = kontakt ma npubliczne ip + brak nat lub forwardowany port
kółko pomarańczowe = kontakt jest za nat
kółko czerwone = kontakt ma wyłączone p2p
kółko szare = kontakt nie ma nas na liście
mi tlen najpierw łączy sie z siecią gg choć mam 10 razy więcej osób niz w sieci tlen .
a teraz pytanie z innej beczki . Mam zainstalowanego plugina i obok nazwy kontaktu mam taki monitorek z kropką ... dlaczego ta kropka jest w róźnych kolorach , czewony , zielony i źółty co to oznacza ?
a teraz pytanie z innej beczki . Mam zainstalowanego plugina i obok nazwy kontaktu mam taki monitorek z kropką ... dlaczego ta kropka jest w róźnych kolorach , czewony , zielony i źółty co to oznacza ?
jaki szajs jaki szajs:–D wybacz ale uwazam ze gg jest milym dodatkliem do tlena :lol: a tlen ma duzo opcji ktore i lepei znacznie dziala
jaki szajs jaki szajs:–D wybacz ale uwazam ze gg jest milym dodatkliem do tlena :lol: a tlen ma duzo opcji ktore i lepei znacznie dziala
to ja powiem coś co zawsze mówiliście na odwrót:
"zmień na GG, Tlen to szajs" :lol:
sorry za OffTop ale mnie podkusiło,
"zmień na GG, Tlen to szajs" :lol:
sorry za OffTop ale mnie podkusiło,
problem sie samz robil moze to byla wina serwerow bo mam ponad 100 osob na liscie
Ustaw w opcjach Tlena dotyczacych GG ustaw zeby po uruchomieniu GG przechodzil automatycznie na status jaki ci odpowiada (np. Zaraz Wracam) Dodatkowo mozesz odznaczyc pole "Synchronizacja z stanem Tlanu"
ale gg mi sie w ogole samo nie wlacza dopiero gdy zienie status sam.Zrobilem probe i gdy zostawilem na 5 minut by sie samo polaczylo byla lipa,a potem uruchomilem tlena od nowa zmienilem ustawilem sobie status sam recznie to zaraz sie polaczylo
wedlug mnie to jest :
po 1. Gadu–Gadu jest lekko zlagowane(ja tez tak czasami mam)
po 2. Jak sie ma powyzej 100 osob na gg to tak moze byc (ja mam 100 na gg a na tlenie 4 osoby wiec moetoda proporcji wynika ze tlen szybciej sie wlacza i nie jest raczej to niczyja wina ) Tak musi byc
po 1. Gadu–Gadu jest lekko zlagowane(ja tez tak czasami mam)
po 2. Jak sie ma powyzej 100 osob na gg to tak moze byc (ja mam 100 na gg a na tlenie 4 osoby wiec moetoda proporcji wynika ze tlen szybciej sie wlacza i nie jest raczej to niczyja wina ) Tak musi byc
probowalem :–( to samo mam na laptopie staruszka :–(n nie wiem czemu tak jest a status mam jako dostepny.zreszta jak pisalem ikonka gg mruga ale dopiero gdy recznie usrawie status to sie polaczy:–(
A na jaki status masz ustawione GG zeby Ci się włączało, moze spróbuj odinstalować i jeszcze raz zainstalować te komunikatory.
Strona 1 / 1