Problem z TheBat! – nie wysyła i nie pobiera wiadomosci ...

Chodzi o to, ze od jakis 2–3 dni rzadko kiedy udaje mi sie sciagnac wiadomosci z kont poczatowych. Z zadnego nie idzie sciagnac wiadomosci, serwer nie chce sie połaczyc. Wczesniej było OK. Mam zainstalowany Norton Internet Security 2005, ale nawet jak go wyłacze to program nie sciaga z zadnego konta wiadomosci. Nie moge rowniez wysłac wiadomosci.

Oto mój dziennik zdarzen:
www.republika.pl/ankatatanka/thebat.jpg

Konta sa skonfigurowane dobrze. Rano np.przez 10 min dzialalo dobrze, potem znow nic nie moglem zrobic. Dzieje sie tak od 2–3 dni – czasami jest dobrze, zazwyczaj jest lipa. Przeinstalowanie TheBat! na nowo nic nie daje. Pocztą Mozilli wszystko działa OK. O co chodzi ??? Co moze byc nie tak ??? Prosze o rady. Zalezy mi na tym programie, nie chce zmieniac na inny.

Odpowiedzi: 5

To jest najnowsza stabilna wersja TheBat! 3.0.1.33
Przeinstalowywałem na starsze wersje tez stabilne (nie beta!) i tak samo było.

Co moze byc nie tak ???

Systemowa zapora firewall Windowsa jest wyłączona. Nawet jak wyłacze Nortona Internet Security to nie idzie wysłać. Co moze byc nie tak ???

Oto wykaz moich procesów działających w tle:
www.republika.pl/ankatatanka/procesy.jpg

W tle mi działa:
– Norton Internet Security 2005 PL
– PopTray (program sprawdza co jakis czas poczte na serwerze)
– Tlen (komunikator)
i to w sumie wszystko co mam na pasku tray–u.
Tomasso
Dodano
30.12.2004 16:51:17
Spróbuj najnowszą wersję i ewentualnie zobacz jak się będzie zachowywał na innyk kompie.
maq123
Dodano
30.12.2004 16:41:47
Wiec tak to szczegółowo wyglada.

1.Jak odpalam komuter to wszystko przez jakies 10 minut działa dobrze. Potem zaczyna nie dzialac wysyłanie poczty.

2.Wyskakuje komunikat:
SEND – Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie: ""
SEND – Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie: "F

3. Jak zrestartuje komputer to znów działa dobrze i wysyła, odbiera – lecz znów po ok.10 minutach przestaje wysyłac pokazujac ten sam komunikat.

4.Sprawdzałem wylaczajac firewalla oraz Aantywira. Było tak samo. Nic nie pomogło.

5. Sprawdzałem Ad–awarem oraz antywirem dysk – nic nie wykryło. Mscongig z odpalaniem programow tez jest dobry, nie ma zadnych robali.

6. Mam 3 konta na o2.pl oraz jeden w domenie *.org, i wszystkie wtedy padają.

Ustawienia są dobre, poniewaz na poczatku odbiera i wysyła, wiec jest dobrze. Lecz po pewnym czasie, tych 10 minutach TheBat! nie daje rady ani zaden inny program pocztowy.

Co moze byc stanem takiej rzeczy ???
Tomasso
Dodano
30.12.2004 16:22:16
ja mam tak samo i nie wiem co jest
surtoip
Dodano
29.12.2004 12:42:48
Teraz zauwazyłem, ze jak uruchomię od razu system to jest normalnie (pobiera wiadomosci, wysyła wiadomosci) ale po jakims czasie – 2/3 minuty przestaje pobierać wiadomosci, wysyłac i jest tak jak było wczesniej, czyli nie moge ani wysłac ani pobrac. Tak sie działo na zwyklych połaczeniach SMTP/POP3, ktore miałem ustawione do tej pory.

Zmieniłem na szyftrowane w KONTACH O2.PL tak jak pokazuje screan:
http://pomoc.o2.pl/poczta/programy/img/bat/8.gif

POP3: bezpieczne o specjalnym porcie (TLS) Port: 955

to zaczeło odbierac poczte.

lecz mimo ustawienia:
SMTP: bezpieczne na zwykłym porcie (STARTTLS) Port: 25

wysyłanie nadal nie dziala :/

Nie wiem co jest grane z SMTP. Jest ustawione uwierzytelnianie, próbowałem roznych portów, wszystkie o wyboru i nie chce wysyłac poczty.

Oto dziennik zdarzen z programu pocztowego:
www.republika.pl/ankatatanka/thebat4.jpg

Pisze:
SEND – Serwer zgłasza brak gotowości w komunikacie: "+óF
Tomasso
Dodano
29.12.2004 11:43:00
Tomasso
Dodano:
28.12.2004 15:04:42
Komentarzy:
5