Problem z The sims
Witam mam taki problem z the sims... dostałem na urodziny 8) kilka częsci the sims(balanga randka wakacje zwierzaki gwiazda i normmalne podstawowe) zaisnstalowałem je i co :?: nie ma muzyki angielska wersja no i lipa.... co zrobić źeby muzyczka była z powrotem mam radeona 9800Se ps. te wszystkie simsy są orginalne i działaają ale bez głosu proszę pomóźcie !!! :cry:
Odpowiedzi: 7
nieststy nie ma nadal dźwięku i mam i kodeki MPEG Layer–3 (są w kaza codec pack) i wyciszylem przez dxdialg nic nie pomaga
Keiro – przed wejściem do gry odpal dxdiag – wpisz w uruchom – i tam w zakładce "dźwięk" suwak przyspieszenia sprzetowego cofnij z "pełne" do "wyłaczone". Jest szansa, źe dźwięk się pojawi – jeźlei tak to problem leźy po stronie DX–ów właśnie i moźna pobować je zreinstalować,albo tylko pamiętać o dokonywaniu tej operacji przed grą.
tak mam na płycie ac 97 ze sterownikami nowymi i tak w podstawowych jest balanga jest randka lub wakacje nie ma....
Kiedy znika dźwięk? Po zainstalowaniu podstawki? Pierwszego dodatku? Instrukcję pewnie juź przewertowałeś i internet?
Nawiasem mówiąc: jeźeli masz układ dźwiękowy AC'97 to polecam zainstalować sterowniki realteka.
Nawiasem mówiąc: jeźeli masz układ dźwiękowy AC'97 to polecam zainstalować sterowniki realteka.
niestety nic nie pomaga nie wiem przeinstalowałemłem to w takiej kolejnści the sims balanga randka wakacje i nie ma następnych juź mi się nie chciało instalować... dalej to samo...
Radeon 9800Se to karta graficzna, więc napewno nie ma nic wspólnego z brakiem dźwięku. Sprawdź proszę w instrukcji czy nie polecają instalowac dodatków w jakiejś kolejności. Sprawdź w internecie (jeśli te gry nie były w komplecie tylko oddzielnie) w jakiej kolejności te gry się ukazywały na rynku (np na www.gry–online.pl) i w takiej je zainstaluj. Więm, źe kiedyś siostra kupiła zestaw Sims w którym były dwa dodatki i jeden z nich powodował problem (a był ORGINALNY!!!). Polecam Ci równieź instalację dodatku, po dodatku kolejno i za kaźdym razem uruchamiać g, aby sprawdzić, czy tak jak w moim przypadku moźna wyłuskać winowajcę.
Jeśli powyźsze nie pomoźe to oczywiście naleźy sprawdzić jaki masz układ dźwiękowy w komputerze (zapewne zintegrowany na płycie głónej, więc spójrz i nstrukcję do niej) i wpisać nazwę w google i poszukać najnowszych sterowników. Wierz mi, źe to naprawdę moźe pomóc.
Simsy to taka trochę kapryśna gra.
Jeśli powyźsze nie pomoźe to oczywiście naleźy sprawdzić jaki masz układ dźwiękowy w komputerze (zapewne zintegrowany na płycie głónej, więc spójrz i nstrukcję do niej) i wpisać nazwę w google i poszukać najnowszych sterowników. Wierz mi, źe to naprawdę moźe pomóc.
Simsy to taka trochę kapryśna gra.
musisz pogrzebać w ustawieniach gry,lub zainstalować nowe sterowniki karty dźwiękowej jak to nie pomoźe proponuje ściągnąć patch'a
Strona 1 / 1