Problem z TCPIP
Witam wszystkich
Mam taki maly problem chcem zainstalowac program ale juz na samym poczatku dostaje komunikat: ERROR: PROTOCOL 'TCPIP' IS NOT INSTALLED i dalej instalacja nie idzie. Czy mozna to jakos naprawic? Czy sa narzedzia do sprawdzania jakie porty sa zainstalowane w komputerze? Gdzie wyczytalem ze nalezy zainstalowac karte MICROSOFT LOOPBACK zainstalowalem ale nie wiem jak skonfigorowac i czy wogole tego mi brakuje. Moj system to WIN XP, karta sieciowa, oraz modem Thompson do neostrady.
Prosze o pomoc...........
Mam taki maly problem chcem zainstalowac program ale juz na samym poczatku dostaje komunikat: ERROR: PROTOCOL 'TCPIP' IS NOT INSTALLED i dalej instalacja nie idzie. Czy mozna to jakos naprawic? Czy sa narzedzia do sprawdzania jakie porty sa zainstalowane w komputerze? Gdzie wyczytalem ze nalezy zainstalowac karte MICROSOFT LOOPBACK zainstalowalem ale nie wiem jak skonfigorowac i czy wogole tego mi brakuje. Moj system to WIN XP, karta sieciowa, oraz modem Thompson do neostrady.
Prosze o pomoc...........
Odpowiedzi: 1
Z tresci bledu wynika ze nie masz zainstalowanego protokolu TCP/IP a nie jakichs portow. Zreszta portow sie nie instaluje. Sam blad jest raczej dziwny, poniewaz skoro masz pracujaca neostrade, to protokol o ktory "pluje" sie ten program, masz na 100% zainstalowany. We wlasciwosciach polaczenia uzywajacego sieciowke widnije chyba rowniez, bo jest zawsze domyslnie instalowany. Moze jest to jakis blad tego programu ? Nie ma jakiegos FAQ na stronie producenta ? Co to za program ?
Strona 1 / 1