Problem z systemami.

Miałem na dysku twardym (sata) zainstalowany windows Xp. Wszystko ładnie śmigało lecz chciałem sprawdzić jak sprawuje sę Vista i nie chcąc stracić jakichkolwiek danych z dysku z systemem, odpiąłem go i zainstalowałem Viste na drugim dysku (też sata). Wszystko ładnie pięknie śmiga lecz teraz mam problem - po podpięciu obydwu dysków uruchamia się Vista, po odpięciu dysku z Vistą uruchamia się XP. Vista jest zaintalowana na dysku który w biosie widnieje na drugim miejscu - na pierwszym jest ten z XP. To co w FAQ opisane nie pomaga ponieważ nie mam wpisu o innym zainstalowanym systemie ponieważ Vista była instalowana na innym dysku ;) do tego w momencie kiedy dysk z XP nie był podpięty.

Odpowiedzi: 1

No więc skoro, uruchamia Ci się Vista, znaczy iż bootowanie masz ustawione z tego dysku, przestaw je w Biosie na ten z XP.
Anathema
Dodano
11.03.2007 09:34:33
  • weba 11.03.2007 13:52:15

<p>Ehhh najciemniej pod latarnią ;) dzięki za oświecenie ;)</p><p>Przypomniało mi się też ze przy starcie systemu gdy wcisnę F8 można wybrać z którego napędu/dysku ma uruchomić system ;)&nbsp;</p>

weba
Dodano:
11.03.2007 03:40:39
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1