Witam!
Mam mały problem, otóz zainstalowałem Service Pack 3 okazało się że jest po Angielsku, ale był tam też Windows XP MUI Pack, próbowałem to zainstalować i nic. Cały Windows mam po angielsku. Wie ktoś co zrobić, żeby był język polski?
Dodam jeszcze, że jak chce zainstalować inny Service Pack 3 to nie mogę, ponieważ wyskakuje to:
[IMG]http://i46.tinypic.com/17qujd.jpg[/IMG]
Co robic proszę o pomoc!
Odpowiedzi: 20
Byłoby - gdybyś nie zainstalował SP w wersji językowej innej niż system. W omawianym przypadku, nawet opcja rollback nie zadziała prawidłowo. (aż mnie trochę dziwi, że SP ci się zainstalował, choć jak się głębiej zastanowię - to dochodzę do wniosku że to nie było niemożliwe - ponieważ w drugą stronę - czyli polski SP3 na "inno- języcznym" windowsie od razu wywaliłby odpowiedni komunikat - choć i tak komunikat ostrzegawczy powinien zostać wyświetlony).
Zresztą dowód na to co napisałem powyżej masz "namacalny" - to jest ów restart i "odzyskanie sprawności po poważnym błędzie".
Veers, ale można chyba odinstalować SP3? Łatwiej chyba tak?
GRYZLI - możesz sobie nie chcieć reinstalacji - twoje prawo, tyle że .... nie masz innego wyjścia.
Panowie wpadłem na pomysł, żeby odinstalować SP3, wiec zaczynam deinstalacje jest wszystko ładnie pięknie, gdy dochodzi do końca to komputer się sam restartuje, a gdy się włączy to wyskakuje , że Windows odzyskał sprawność po poważnym błędzie.
Powiedzcie mi co mam zrobić bo odinstalowanie SP3 to jeden z prostszych i szybszych sposobów.
Dodam jeszcze, że nie które słówka są po polsku w systemie.
TYLKO NIE MOŻNA ZAINSTALOWAĆ MUI PACKA!!! Robiłem tak jak pisałeś!
http://chomikuj.pl/Konrad8701/Do+komputera/Service+Pack+3+PL masz link
Panowie wpadłem na pomysł, żeby odinstalować SP3, wiec zaczynam deinstalacje jest wszystko ładnie pięknie, gdy dochodzi do końca to komputer się sam restartuje, a gdy się włączy to wyskakuje , że Windows odzyskał sprawność po poważnym błędzie.
Powiedzcie mi co mam zrobić bo odinstalowanie SP3 to jeden z prostszych i szybszych sposobów.
Dodam jeszcze, że nie które słówka są po polsku w systemie.
[color=red]Nie flooduj. Posty scalam a następny taki raz i wywalę bez uprzedzenia.[/color]
GRYZLLI
Podaj link do tego chomika z plikiem
[ INSTRUKCJA prościej już nie można]
1. Wejdz do Start -> Uruchom -> REGEDIT.
Znajdz klucz HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Nls\Language
Zjedz na dól i odnajdz klucz Default.
Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409.
Odnajdz InstallLanguage.
Modyfikuj ten klucz z 0415 na 0409.
Zrestartuj komputer.
1. Wejdz do folderu /sp3/ i odpal plik
windowsxp-kb936929-sp3-x86-enu
2. Po instalacji zrestartuj komputer
i wejdz do folderu /Windows XP MUI Pack/
i odpal plik muisetup.exe
3. Zaznacz Polish i w Default user
settings wybierz Polish i nacisnij OK.
Masz zainstalowany polski jezyk...
Zrob restart.
4. Wejdz do Panelu Sterowania i
nastepnie wejdz do Ustawien regionalnych
i wybierz Polish w zakladce Languages.
Kliknij na OK i zrób restatr.
Masz SP3... w jezyku polskim #-o
Chyba od tego jest to forum, żeby pomagać innym.
Pisałem Wam, że nie chce robić reinstala systemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaja sobie robisz?
O braku płyty piszesz dopiero dzisiaj, choć już dwa dni temu [b]Adam[/b] pisał ci, żebyś zrobił z niej użytek - widać, czemu przeszło to bez echa.
Generalnie, nic nie wiesz, nic nie umiesz (poza ściąganiem szemranego softu z netu) i niczego sam nie zdziałasz, bo twoje odpowiedzi są tak czytelne jak mgła o północy.
Oddaj władzę nad komputerem komuś, kto zrozumie to, co ci tu piszemy.
Marnujesz nasz czas. ](*,)
Nie mam płyty do WINDOWSA!!!!
GRYZZLI - jeśli JESZCZE nie przeinstalowałeś systemu, to ja się nie dziwię że WU ci SP3 nie znajduje, i że wszystko po angielsku .... A i to zapewne czubek góry lodowej.
Tak więc:
- zabezpiecz swoje pliki
- zainstaluj system od nowa
- zainstaluj sterowniki
- zaktualizuj system przy użyciu Windows Update
- (opcjonalnie) wykonaj sobie obraz partycji z tak przygotowanego systemu
- zainstaluj sobie oprogramowanie i przywróć pliki
Tam jest napisane wszystko po ang, a ja nic z tego nie rozumiem
Powiedzcie jak a zrobie to sam!
ok juz wiem co to drugie r, tylko że to była płyta kolegi a on wyjechał na wakacje! a z neta nie bd sciągał windowsa!
Gryzlli - mając tak nikłe szanse na wykonanie tego samemu - zleć to pierwszemu koledze z brzegu, którego podziwiasz za wiedzę w zakresie komputerów. Inaczej będziesz to wałkował do końca wakacji.
Nie masz podstawowej wiedzy z instalacji Win XP, skoro nie wiesz, czym jest drugie eR.
Kusi mnie, by zamknąć temat i wygonić cię do nadrabiania teorii, zamiast rżnięcia systemu plikami z Chomika.
Po pierwsze nie bd ponownie robił reinstala systemu.
Po drugie nie wiem skąd pobrać poprawny plik SP3.
Po trzecie o co Ci chodzi z tym "drugim" R?
Wszedłem!
Nic nie pomogło!
Więc zrób użytek z Windows Update.
Nie, system jest oryginalny! To co pomożesz?
Z pobranego pliku, bo robiłem formata i miałem na płytce Win XP z SP2, a potrzebowałem SP3 i sciągnąłem z chomikuj.pl