problem z sound blasterem audigy SE
mam płyte glowna ecs 648fx–a ma ona zintegrowana karte dzwiekowa teraz chce podlaczyc do niej sound blastera audigy 5.1 i przy instalowaniu sterownikow mowi ze nie wykryto karty dzwiekowej
tak samo jest w systemie nie wykrywa w ogole karty muzycznej
pomocy !! kumple mi mowia ze moze trzeba cos w biosie poprzetsawiac pomocy
czytalem tez inne posty z calkiem podobnym problemem moze wystarczy pobrac inne sterowniki i zainstalowac
prosze pomozcie wiecie jak to jest na kompie bez glosu??
zle nawet gorzej jest bardzo zle :(
pozmienialem wszystko co musialem w biosie (czyli odlaczylem karte zintegrowana i zmienilem port)
przepialem karte do innego slotu i dalej nic
sciagnalem nowe stery i znowu nic
tak samo jest w systemie nie wykrywa w ogole karty muzycznej
pomocy !! kumple mi mowia ze moze trzeba cos w biosie poprzetsawiac pomocy
czytalem tez inne posty z calkiem podobnym problemem moze wystarczy pobrac inne sterowniki i zainstalowac
prosze pomozcie wiecie jak to jest na kompie bez glosu??
zle nawet gorzej jest bardzo zle :(
pozmienialem wszystko co musialem w biosie (czyli odlaczylem karte zintegrowana i zmienilem port)
przepialem karte do innego slotu i dalej nic
sciagnalem nowe stery i znowu nic
Odpowiedzi: 3
uuuu to jeszcze sobie poczekasz kilka dni.... :)
to byla nowka wiec zanioslem ja do serwisu i oni tam ja przetestuja (lecz z drugiej strony juz drugi dzien ja trzymaja, sam moglem to zrobic i szybciej by bylo)
ale jest taka dziwna sprawa bo zawsze mam problemy z karta dzwiekowa
nawet na starym kompie )pare lat temu) tez nie moglem zainstalowac od razu karty dopiero pozniej po wielu wysilkach :( wiec nie wiem kartodzwiekowe fatum :))
ale jest taka dziwna sprawa bo zawsze mam problemy z karta dzwiekowa
nawet na starym kompie )pare lat temu) tez nie moglem zainstalowac od razu karty dopiero pozniej po wielu wysilkach :( wiec nie wiem kartodzwiekowe fatum :))
Wiec sprawa ma sie tak. W biosie faktycznie powinno sie wylaczyc kodeka AC`97 ale nawet jesli tego nie zrobisz, a wsadzisz Audigy do kompa, to tak czy siak powinien Ci wywalic system ze cos tam ma nowego :) Jesli tak sie nie dzieje, to jest bardzo duze prawdopodobienstwo ze karta jest do du.. Idz do kumpla w zobacz jeli u niego nie wykrywa nowego sprzetu to oddaj karte. Sam posiadam Audigy SE i bardzo jestem z niej zadowolony :) Wczesniej mialem minta szescio kanalowego i zastanawiam sie teraz jak ja moglem sie na nim meczyc ?? :)
Strona 1 / 1
<p>jak milo powrocic do starych problemow....</p><p> </p><p>wtedy wystarczylo tylko odczeic stary niiepotrzebny modem, ktory sobie siedzial w wejsciu pci-e :D, teraz sprawa dotyczy sterownikow... po formacie systemu zaczalem wsyzstko od nowa instalowac, pieknie szlo, na koncu przypomnialem sobie o karcie dzwiekowej, jednakze plyte ze sterami zgubilem, zmuszony bylem do sciagniecia ich z neta, podczas instalacji wyskoczyl blad, ze ta aplikacja nie jest zgodna z windowsem, co mni troch zaniepokoilo, jednak dalem tak i dzwiek byl. lecz! komputer zaczal nie wieszac sie, ale stawac w miejscu nic nie mozna bylo zrobic, pozostwala tylko reset, formata ztobilem jeszcze raz, poniewaz myslalem, ze przyczyna tego zachowaia blo cos innego, jednkaze po zainstalowaniu sterownikow znowu to samo sie zrobilo, dlatego zrozumialem, gdzie jest blad.... teraz nie mam dzwieku i w dodatku nie moge znalezc innych sterownikow</p><p> </p><p> </p><p>prosze o pomoc w rozwiazaniu tego problemu</p><p> </p><p> </p><p>p.s. z gory dziekuje</p><p> </p><p>p.s.s. przepraszam za literowki, ale jest 4:36 i troch spiacy jestem :D</p><p> </p>
<p> Tak przy okazji pytam, czy opłaca się kupić tą karte dźwiękową?? I czym różnią się te dwie karty dźwiękowe:</p><p>http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=22914 i ta:</p><p>http://www.pcprojekt.pl/?/p__katalog_produktow/id_gl__19/id_produktu__561/__Karty_Dzwiekowe_Creative_SB_Audigy_SE/ , pytam bo jeden koleś na innym forum chciał kupić tą drugą, a inny użytkownik polecił mu tą pierwszą, czy są między nimi jakieś znaczne różnice?? <br /></p><p> </p>
a czy to przypadkiem....nie jest to samo?<br /><br />
Ale jedna ma oznaczenie retail i nie wiem co to znaczy...Czy to jest coś jak w stylu: box, oem itp?<br />
<p>problem rozwiazal sie sam, gdyz znalazlem plytke ze sterami. jednak tych 10godzin, ktore stracilem, zeby sformatowac i zainstalowac wszystkie potrzebne programy dwa razy, nikt mi nie przywroci</p><p> </p><p> </p><p>strona www.creative.pl po prostu wykazuje pelna obojetnosc w stosunku do klientow; po pierwsze zle oprogramowanie, po drugie wyslalem maila z prosba o pomoc, do dzisiaj nawet zadnej odpowidzi nie dostalem :(</p><p> </p><p> </p><p>ogolnie to karta prezentuje sie b. dobrze zarowno do sluchania muzyki jak i do gier (np cs source&hl2 ) </p>