Problem z sieciom pod XP

Problem z siecią. Mam dwa kompy z XP i 95. XP udostępnia Internet dla 95 i jest Ok, ale XP nie widzi 95 i odwrotnie. Mam zainstalowane protokoły TCP/IP i NetBIOS próbowałem takźe z IPX/SPX mam udostępnione katalogi i nic Pomocy !!

Odpowiedzi: 7

Dziękuje ci bardzo za wyczerpującą informacje, przydały się. Ale i tak zainstalowałem XP na drugim dysku i ściągnąłem ustawienia ze świeźej instalki, po wstawieniu twoich ustawień XP zobaczył sam siebie a 95 dalej nie widział. Jak wszystko ustawiłem tak jak na świeźej instalce to zobaczył 95 ale tylko po wyszukaniu kompa z numeru IP. W otoczeniu sieciowym dalej nie widzi ani siebie ani 95.
Będę dalej walczył. :evil: Jak byś miał jakieś pomysły dlaczego nie widzi ani siebie ani 95 w otoczeniu sieciowym to byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam. :)
Polikon
Dodano
13.10.2003 16:44:25
Oto lista o którą prosiłeś:
SystemCurrentControlSetControlProductOptions
SystemCurrentControlSetControlPrintPrinters
SystemCurrentControlSetControlServer Applications
SystemCurrentControlSetServicesEventlog
SoftwareMicrosoftOLAP Server
SoftwareMicrosoftWindows NTCurrentVersion
SystemCurrentControlSetControlContentIndex
SystemCurrentControlSetControlTerminal Server
SystemCurrentControlSetControlTerminal ServerUserConfig
SystemCurrentControlSetControlTerminal ServerDefaultUserConfiguration
bartucha
Dodano
13.10.2003 02:18:58
Ja chyba coś namieszałem, XP sam siebie nie widzi ( ale net jest na obu kompach ) czy orientujesz się co powinno być wpisane w Narzędzia administracyjne Ustawienia zabezpieczeń lokalnych Dostęp sieciowy: do których moźna uzyskiwać dostęp anonimowo.i Dostęp sieciowy: ścieźki rejestru, do których moźna uzyskiwać dostęp anonimowo :?:

Pozdrawiam :oops:
Polikon
Dodano
12.10.2003 15:38:25
Ja chyba coś namieszałem, XP sam siebie nie widzi ( ale net jest na obu kompach ) czy orientujesz się co powinno być wpisane w Narzędzia administracyjne Ustawienia zabezpieczeń lokalnych Dostęp sieciowy: do których moźna uzyskiwać dostęp anonimowo.i Dostęp sieciowy: ścieźki rejestru, do których moźna uzyskiwać dostęp anonimowo :?:

Pozdrawiam :oops:
Polikon
Dodano
12.10.2003 15:38:25
Mylisz troszke pojęcia. :D NetBios to system rozpoznawania nazw wykorzystywany w protokołach sieciowych,a NETBEUI jest protokołem sieciowym ,który jest wykorzystywany w małych sieciach lokalnych.W XP moźesz go tylko dograć tak jak to wcześniej opisałem poniewaź jego rozwój został zaprzestany przez Microsoft.
Pozdrówki. :wink:
bartucha
Dodano
12.10.2003 13:15:55
Tak chodzi o to źe nie wiedzą się lokalnie i chyba to będzie jak piszesz bo na 95 jest NEtBeui a na Xp mam NetBios
Dzięki i pozdrawiam.
Polikon
Dodano
12.10.2003 11:01:45
Nie sprecyzowałeś w jakim sensie się nie widzą.Ale jeźeli chcesz źeby widziały się lokalnie to proponuję uźyć protokołu NEtBeui ,który standardowo jest dostępny w win95,a do win xp moźna go doinstalować z płyty instalacyjnej systemu z katalogu:x:valueaddmsft et etbeui
bartucha
Dodano
12.10.2003 03:26:08
Polikon
Dodano:
11.10.2003 15:14:07
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1